Victoria dansar!

Ole Børud(NO)

Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles
Mer om artisten

West Coast, pop, funk och jazz i ett – den norske musikern och låtskrivaren Ole Børud är själva definitionen av det senaste decenniets renässans för västkustpop (tänk en korsning mellan Steely Dan, Toto, Michael McDonald och Doobie Brothers) – Ole Børud är Skandinaviens KING OF WESTCOAST! Musiken strålar av positiv energi – texterna, arrangemangen och atmosfären är full av glädje och den konstanta pulsen och det funkiga svänget gör det nästan omöjligt att stå still.

Ole Børud är en multiinstrumentalist och är särskilt känd för sitt skickliga gitarrspel och sin karaktäristiska röst. Musiken är välarrangerad och bär på en tydlig känsla av precision och musikaliskt hantverk. Även om West Coast-elementen är framträdande, kan man också höra influenser från andra genrer som soul och funk i hans musik.

Den höga nivån på de musikaliska prestationerna blir mer begriplig om man ser till Ole Børuds bakgrund. Som andra generationens medlem i familjen Børud, en norsk musikinstitution i sig, har han varit professionell musiker sedan han var 16, men har i praktiken stått på scen på heltid sedan han kunde stå på två ben.

I februari 2022 släppte han sitt femte soloalbum "Soul Letters", där han gjort en efterlängtad musikalisk vändning mot old school soul - med starka inslag av rhythm and blues.

Ole Børuds liveband är drivande bra, bestående av några av de bästa soulmusiker som Norge producerat. Ordet ”tajt” får en helt ny innebörd när du hör dem spela.

På scen:
Ole Børud – sång och gitarr
Ruben Dalen – trummor
Lars-Erik Dahle – bas
Markus Lillehaug Johnsen – gitarr
Frode Mangen – keys

Ljudtekniker: Henning fjeld

Läs mer Dölj

lördag 18 maj

Insläpp20:00 På scen21:00

Förköpspris

400 kr i salong (stående)
450 kr på balkong (sittande med rätt att gå ner i salongen)

Barn under 15 år (gäller i vuxens sällskap)

200 kr i salong (stående)
225 kr på balkong (sittande med rätt att gå ner i salongen)

Pris i dörren

450 kr I mån av plats

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Victoria dansar!

Till denna konsert köper du onumrerad ståplats i salongen eller numrerad sittplats på balkongen. Det finns endast möjlighet att sitta om du köper biljett på balkongen.

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig varken mat eller dryck till oss när det är Victoria dansar!

Läs mer: Vad är Victoria dansar!?

Mer om artisten