Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Victoria dansar!

Ole Børud(NO)

Foto: Simeon Hagström
Mer om artisten

West Coast, pop, funk och jazz i ett – den norske musikern och låtskrivaren Ole Børud är själva definitionen av det senaste decenniets renässans för västkustpop (tänk en korsning mellan Steely Dan, Toto, Michael McDonald och Doobie Brothers) – Ole Børud är Skandinaviens KING OF WESTCOAST! Musiken strålar av positiv energi – texterna, arrangemangen och atmosfären är full av glädje och den konstanta pulsen och det funkiga svänget gör det nästan omöjligt att stå still.

Ole Børud är en multiinstrumentalist och är särskilt känd för sitt skickliga gitarrspel och sin karaktäristiska röst. Musiken är välarrangerad och bär på en tydlig känsla av precision och musikaliskt hantverk. Även om West Coast-elementen är framträdande, kan man också höra influenser från andra genrer som soul och funk i hans musik.

Den höga nivån på de musikaliska prestationerna blir mer begriplig om man ser till Ole Børuds bakgrund. Som andra generationens medlem i familjen Børud, en norsk musikinstitution i sig, har han varit professionell musiker sedan han var 16, men har i praktiken stått på scen på heltid sedan han kunde stå på två ben.

I februari 2022 släppte han sitt femte soloalbum "Soul Letters", där han gjort en efterlängtad musikalisk vändning mot old school soul - med starka inslag av rhythm and blues.

Ole Børuds liveband är drivande bra, bestående av några av de bästa soulmusiker som Norge producerat. Ordet ”tajt” får en helt ny innebörd när du hör dem spela.

På scen:
Ole Børud – sång och gitarr
Ruben Dalen – trummor
Lars-Erik Dahle – bas
Markus Lillehaug Johnsen – gitarr
Frode Mangen – keys

Ljudtekniker: Henning fjeld

Obs! Detta är en stående konsert. Varken mat eller dryck får medtagas.

Läs mer Dölj

Mer om artisten