Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Ola ÅKerman/tony Kofi Quintet: Celebrating Ellington

Mer om artisten

I lekfull symbios mellan saxofon och trombon, med virvlande arrangemang och tematiska variationer som fascinerar, ger den brittiske jazzstjärnan Tony Kofi och veteranen Ola Åkerman oss en glädjefylld och svängig konsertupplevelse i jazzlegenden Duke Ellingtons anda.

OLA ÅKERMAN/TONY KOFI QUINTET: CELEBRATING ELLINGTON På scen bildar de kvintett tillsammans med ett gäng eminenta musiker: pianisten Mathias Landæus, basisten Nils Bo Davidsen och trummisen Cornelia Nilsson. Om du gillar energiska uttryck, välpolerat samspel och glädje, då är denna kväll din. Repertoaren består Ellingtonlåtar, vissa oerhört välkända andra mindre spelade men alla är mästerverk i sin egen rätt. Dessa kompletteras med originalmusik som direkt tar avstamp i Ellingtons musik. Låtarna kommenterar Ellingtons musik och ser till att placera konserten just nu vid det tillfälle när den spelas.Kvintetten bildades efter att Ola och Tony mötts på London Jazz Festival och kom överens om att prova någonting tillsammans. Som utgångspunkt för sitt musicerande valde de Ellingtons musik som är så rik och ger många ingångar till att spela i traditionen samtidigt som man kan sig stora friheter. Låtarna är så starka så att de i princip tål vad som helst. Ola ringde ihop ett band i Malmö/Köpenhamnsregionen med några av sina favoritmusiker och redan vid första tillfället hittade bandet en stark musikalisk gemenskap som framförallt märks för publiken i den stora glädjen och entusiasmen inför musiken och samspelet. Gruppen präglas av en hängivenhet till musiken och en stark scennärvaro. Till detta ska tilläggas att allting svänger maximalt. ”It Don’t Mean a Thing if it Aint got That Swing”På scen:Tony Kofi (UK) – alt och barytonsaxofon – Sinnrik. Känslostark. Omsorgsfull. Kofi är en av Englands stora jazzstjärnor och en högt respekterat hard-bop multi-instrumentalist med breda musikaliska anor, ett flertal priser och ett alltid expressivt uttryck. Han har spelat och spelat in med en lång rad kända musiker (Ornette Coleman, Abdullah Ibrahim, The World Saxophone Quartet, Macy Gray, Harry Connick etc.)och är också verksam som ledare för sina egna projekt och har spelat in flera väl mottagna album.Ola Åkermantrombon – är känd som storbandsmusiker i band som Monday Night Big Band och Tolvan Big Band. Han är också flitig på jazzscenen i Köpenhamn med olika band såväl som på hemmaplan i Malmö. Även han har släppt plattor och drivit olika band under sin karriär som jazztrombonist.Mathias Landæuspiano – är en fantastisk pianist som konstant driver egna projekt på högsta nivå bland med sin egen trio. Nils Bo Davidsenbas – är mycket anlitad i Köpenhamn och internationellt som en otroligt lyhörd och hårt svängande basist.Cornelia Nilssontrummor – är ett våra stora stjärnskott just nu. Bosatt i Köpenhamn och med en stor verksamhet i hela Skandinavien och resten av Europa.Foto: Marie Chowdhury och Soren Aagaard
Läs mer Dölj

Mer om artisten