Oddjob - 25 år

Foto: Anna Drvnik
Mer om artisten

Flerfaldigt Grammisbelönade Oddjob firar 25 år som band med helt ny musik och turné 2022. Under mer än två decennier har de hyllats av publik och kritiker både på hemmaplan och ute i världen. Frontfiguren, trumpetaren och kompositören Goran Kajfeš hör till de mest uppmärksammade och hyllade svenska jazzprofilerna under 2000-talet.

Obs! Konserten har flyttats från den 11 maj till den 13 maj, 2022.

Vi beklagar olägenheten. För dig som köpt biljett innan konserten flyttades, så är din gamla biljett giltig på det nya datumet och om du kan och vill gå på det nya datumet så behöver du inte göra någonting. Om du vill att vi ska återköpa dina biljetter så gör vi självklart det. Meddela i så fall ditt anspråk till Kulturcentralen senast den 21 februari, 2022, till Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, Malmö, tel: 040-10 30 20, e-post: info@kulturcentralen.nu.

---

Oddjob tar ständigt nya grepp om jazzen och är aldrig rädda att utforska nya uttryck – både i sina egna kompositioner och i tolkningar av allt från dalkullekulningar och Weather Report till Clint Eastwood-filmmusik. Inte minst märks den musikaliska lekfullheten i det rosade barnprojektet Jazzoo som bland annat belönats med det prestigefyllda Grand Prix Du Disque i Frankrike och visats på SVT Barnkanalen.

Med fem av Sveriges mest etablerade musiker är bandet i ständig rörelse och förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk: spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad, med ett kokande sväng och ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

På scen:
Goran Kajfeš – trumpet, effekter, congas
Per ”Ruskträsk” Johansson – saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss – elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson – piano, orgel och synth
Lars Skoglund – trummor, slagverk

Läs mer Dölj

Mer om artisten