Nynningen & Matilda Magnusson

Foto: Simon Renner
Mer om artisten

Proggmusikgruppen Nynningen spelar kompromisslös politisk rockmusik med inslag av både jazz och berättande ballader, uppblandat med improvisationer och solistiska utspel. Med musik och text som den starkaste drivkraften möts de denna kväll med visartisten Matilda Magnusson för en gemensam konsert.

Obs! Denna konsert skulle ursprungligen ägt rum 25/3. Gamla biljetter är giltiga.

Nynningen bildades 1971 och är ett av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken. Gruppen består av sångaren och gitarristen Tomas Forssell, basisten Nikke Ström, gitarristen Bengt Blomgren och trummisen Pontus Torstensson. Nynningen gjorde flera klassiska album på sjuttiotalet, bland annat ”För Full Hals” med
tonsättningar av den ryska poeten V Majakovskij som kom ut 1973.

Bandet slutade turnera 1980 och efter 36 år återförenades bandet i december 2016 på Pustervik och har sedan dess turnerat flitigt och gjort över hundra konserter över hela landet. De släppte sin femte skiva 2019, dubbelvinylen ”Vi kommer”.

Matilda Magnusson är en ung singer-songwriter och visartist som med sin medryckande energi och varma röst har gett nytt liv åt bland annat Afzelius gamla sånger – gärna med ett ljudmässig inslag av blues och country. Nu aktuell med sitt debutalbum med tolkningar av Björn Afzelius sångskatt som släpptes under 2019.

På scen:
Matilda Magnusson – sång och gitarr
Tomas Forssell – sång och elgitarr
Nikke Ström – elbas
Bengan Blomgren – elgitarr
Pontus Torstensson – trummor
Thomas Jäderlund – saxofon och sång

Läs mer Dölj

Mer om artisten