Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Nynningen

Foto: Johan Groth
Mer om artisten

Nynningen är ute på vägarna igen! Senaste halvåret har bandet turnerat runt om i Sverige och för första gången gjort en turnévända i grannlandet Finland. Nynningen strävar efter att förnya den kännetecknande musikstil som bandet en gång blev omtalad för; en blandning av rockmusik, jazz och folkmusik och med texter på svenska som engagerar och kommenterar. På repertoaren finns texter av bland annat Majakovskij, Kent Andersson och många egna låtar.

Nynningen bildades 1971 och återstartade i december 2016 på Pustervik i Göteborg av Tomas Forssell, Nikke Ström och Bengan Blomgren. De är ett av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken. Gruppen gjorde flera klassiska album på sjuttiotalet, bland annat ”För Full Hals” med tonsättningar av den ryska poeten V Majakovskij.

- Vi var sugna på att se om bandet skulle fungera efter alla dessa 36 år, säger Tomas Forssell, som en gång i tiden bildade bandet. Och det gjorde det. Gruppen har sedan dess turnerat flitigt över landet och gett ut tre nya skivor. Tomas fortsätter: - Sedan omstarten har vi gjort cirka 200 konserter på klubbar, festivaler och olika scenprogram. Under flera år samarbetade vi med Sven Wollter och gjorde bland annat föreställningen En Dröm, En Längtan, En Sång. Under 2021/2022 gjorde vi om den till en minneskonsert för Sven.

- Vi är tre medlemmar från tidigt sjuttiotal, Bengan, Nikke och jag. Med Thomas Jäderlund har vi en vass blåsare och med Mårten Magnefors en tung trummis. Sedan några år samarbetar vi ofta med sångerskan Matilda Magnusson. Nu kommer eminente Johan Lindström med i bandet. Det kan inte bli bättre.

Matilda Magnusson är en ung singer-songwriter och visartist som med sin medryckande energi och varma röst har gett nytt liv åt bland annat Afzelius gamla sånger – gärna med ett ljudmässig inslag av blues och country.

På scen:
Tomas Forssell – sång och elgitarr
Nikke Ström – bas
Bengan Blomgren – gitarr
Thomas Jäderlund – saxofon och sång
Mårten Magnefors – trummor
Matilda Magnusson – sång
Johan Lindström – gitarr, klaviatur m.m.

Fr v på bilden: Nikke Ström, Tomas Forssell, Thomas Jäderlund, Mårten Magnefors, Matilda Magnusson och Bengan Blomgren. Johan Lindström saknas på bilden.

Läs mer Dölj

Mer om artisten