Med anledning av Corona

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi tvingats att ställa in ett stort antal evenemang. Vid genomförande av evenemang kommer vi givetvis att följa gängse regler och rekommendationer som finns på plats vid tillfället. Läs mer under hur vi arbetar med trygghet och programförändringar under fliken "Coronainfo".

Nive & The Deer Children (Grl)

Mer om artisten

Inuit-indie med öppenhet, styrka och kraft. Grönländska sångerskan och låtskrivaren Nive Nielsen och hennes band bjuder på något så unikt som grönländsk indiepop-americana-folk med djärva texter, gitarr och ukulele. Hon hämtar inspiration från sitt ursprung och väver samman traditionen med ett samtida sound med inslag från både indiepop, jazz, rock och folk.

NIVE & THE DEER CHILDREN (GRL) Nive & The Deer Children gav ut sitt första album 2009 och sedan dess har de satt Grönland på den musikaliska kartan. Hon kommer från den Grönländska staden Nuuk och har under de senaste åren tillsammans med sitt band gjort sig ett namn och turnerat flitigt, särskilt i USA och Kanada. Med stolthet för sitt ursprung i den grönländska inuit-urbefolkningen och en samtida världsuppfattning är hela världen hennes scen. Oavsett om hon uppträder på norra Grönland tillsammans med lokala musiker, eller om hon står på den största scenen i Los Angeles är Nive den samma. Med instrument som ukulele, såg, trummor, piano, bas, gitarr, horn, ibland cello, melodika och klockspel - eller "glockenspil", som Nive kallar det, är en konsert med Nive & The Deer Children en fantastisk, levande och annorlunda upplevelse.Nive är även aktiv som skådespelerska, nu senast i Tv-produktionen The Terror – en ny, stor dramaserie av amerikanska AMC, som också står bakom hitserien The Walking Dead. Nive spelar inuitkvinnan Lady Silence och är med i 9 av 10 av seriens avsnitt. Konserten genomförs med stöd av Nordiska kulturfonden (puls).
Läs mer Dölj

Mer om artisten