En musikföreställning av Nils Berg

Nils Berg Cinemascope - :Plays Religion

Foto: Elvira Glänte
Mer om artisten

I Nils Berg Cinemascopes nya föreställning får vi följa med på en resa genom det undersköna landskapet i indiska Punjab. Vi möter sikher, muslimer, kristna och hinduer som i korta sekvenser sjunger och spelar framför kameran. På ett hustak, i vägrenen, i ett vardagsrum, i en moské, på en gårdsplan i skymningen. Vad har de gemensamt och vad är det de vill förmedla eller bara uppleva inne i sig själva? Eller är det rätt och slätt människans längtan efter att släppa egot och för ett ögonblick uppleva något större? Religionen, sången och beatet löper som en glödande tråd genom filmerna. Filmklippen ligger till grund för ny musik som framförs live på scen samtidigt som det filmade materialet projiceras.

”Music is the sound of nature, the sound of God.
No-one has seen the God, but nature is there.
When the water flows,
and when the wind blows these leaves make beautiful sounds.”

Bilen studsar fram på den gropiga vägen på landsbygden i indiska Punjab och vår tolk får kämpa med att överrösta motorljudet när hon i en ingivelse försöker sammanfatta något, en känsla hon just fick om musiken, Gud och naturen. Hur allt kan rymmas i det lilla och hur ljudet från löven i vinden kan vara precis det, eller något mer.

Nils Berg Cinemascope har funnits sedan 2011 och har under åren utvecklat sin idé att skapa musik tillsammans med filmat material från hela världen. Gruppen har släppt flera skivor, ett par filmer samt turnerat i hela världen.

”Och det är här som magin uppstår: när musikerna jammar över tid och rum med indierna sammansmälter allt till ett vibrerande här och nu.” ”Djupt rörande” - Dan Backman

”En hoppfull ljusstrimma av mänskliga möten” - Anna Westberg

Medverkande:
Konrad Agnas – trummor
Gustaf Karlöf – klaviatur
Josef Kallerdahl – elbas, kontrabas och sång
Nils Berg – saxofon, flöjt, sång och klaviaturer

Regi: Peder Bjurman
Filmfoto: Elias Lindén
Klippning: Nils Berg och Donovan von Martens

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 26 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten