Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Nellie Tiger Travis (Us) & Top Dogs

Mer om artisten

Med sin eldiga, kraftfulla sång och oemotståndliga scenkarisma har den här blues- och southern soul-sångerskan från Mississippi fyllt festivaler och klubbar runt om i världen. Hon har sina rötter i gospelmusiken och hämtar sin inspiration från artister som Big Mama Thornton, KoKo Taylor and Etta James.

NELLIE TIGER TRAVIS (US)& TOP DOGS Nellie växte upp under 60-talet i Mound Bayou, Mississippi i en familj där kyrkan och gospelmusiken var en naturlig del av vardagen. Hon uppfostrades främst av sin mormor som också var präst och sjöng i kyrkan. Flera av hennes familjemedlemmar var sångare och musiker och hon började sjunga i kyrkan redan som femåring. Efter att ha siktat mot en karriär som skådespelerska, vann slutligen hennes kärlek till musiken och hon gjorde sig ett namn på Chicago-bluesscenen där hon delat scener med några av de största (inklusive Buddy Guy, Bobby Rush, Otis Clay och Little Milton.Sedan Nellie släppte sitt debutalbum 2000 har hon frontat några av de tajtaste Chicago-bluesbanden i världen, fyllt klubbar och headlinat festivaler runt om i världen. Från Japan, Grekland, Italien, Tyskland, Brasilien och hela vägen tillbaka till sin hemstad i Mississippi, knockar Nellie ut publiken med sina framträdanden. Hon vunnit flera utmärkelser för både hennes framträdanden och hennes egenskrivna musik, bland annat utnämndes hon till "Entertainer of the Year" i en läsarundersökning i Chicago Weekly Newspaper New City. På scen:Nellie Tiger Travis – sångSverker Blomberg – gitarrErik Möbeln Pettersson – Hammond-orgelAnders Molle Mohlin – basJonathan Westling – trummorFoto: Dean Moten
Läs mer Dölj

Mer om artisten