Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Josefine Cronholm, Kirk Knuffke, Thommy Andersson

Near the Pond - Feat. Bent Clausen(US/SE/DK)

Foto: Jacob Eskildsen (Bent), Ida Bach Jensen (Trio)
Mer om artisten

Kornettisten Kirk Knuffke och basisten Thommy Andersson har genom åren arbetat tillsammans i flera projekt och tillsammans med sångerskan Josefine Cronholm utforskar de här sin tvärkontinentala vänskap och kulturutbyte i ett projekt inspirerat av den svensk-amerikanske författaren Carl Sandburgs litterära verk.

Musikerna besitter alla en stark personlig röst och teknisk virtuositet, som balanserar det experimentella och grundläggande med innovation och tradition. I samband med turnén 2023 kommer trion att spela in ett nytt album tillsammans med Bent Clausen

“The most notable quali-es of this set are the balances finely struck between tenta-veness and asser-veness, between reflec-on and improvisatory fire.” - Jazz Journal, 2021.

“The combina-on of the more "Nordic" songs and the more "American" is an almost unbeatable combina-on, which is extremely successful.” - Salt peanuts 2021.

Josefine Cronholm är en internationellt känd svensk sångerska, kompositör, textförfattare och improvisatör som förutom sina egna band är känd för sitt arbete med Marilyn Mazur, John Taylor, Django Bates m fl.

Kirk Knuffke är en kornettist från New York som nyligen utsågs till världens bästa på sitt instrument i Downbeat Magazine och är erkänd som en av de bästa improvisatörerna i sin generation.

Thommy Andersson är basist och cellist. Han har samarbetat i otaliga projekt över hela världen. Bland dem finns Pierre Dørge & New Jungle Orkester, Marilyn Crispell och Lelo Nika m fl.

Bent Clausen har varit med om många olika musikäventyr som trummis och vibrafonist under de senaste 40 åren, där han bl.a. har spelat med New Jungle Orchestra, Tom Waits, Elvis Costello och John Tchicai.

På scen:
Josefine Cronholm - sång och slagverk
Kirk Knuffke - kornett, sång
Thommy Andersson - bas
Bent Clausen - trummor och vibrafon

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 9 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten