Victoria dansar!

Mokoomba(ZW)

Foto: Kundai Taz
Mer om artisten

Mokoombas musik är en medryckande blandning av afrofusion och sprudlande traditionella zimbabwiska rytmer som har sitt ursprung vid de mäktiga Victoriafallen. Bandets unika blandning av Tonga-, Luvale- och Nyanja-rytmer kombinerat med andra panafrikanska musikkulturer och generösa stänk av rap, ska, soukous och afro-kubansk musik har fått uppmärksamhet över hela världen.

Deras distinkta sound är en produkt av bandets hemregion Chinotimba Township i turistgränsstaden Victoria Falls, en smältdegel av kulturer. Med danssteg och sångharmonier som påminner om Ladysmith Black Mambazo är det inte konstigt att Mokoomba har hyllats som det mest imponerande bandet som Zimbabwe har producerat under 2000-talet.

Mokoombas musikkarriär tog fart efter att de spelat in sitt första genombrottsalbum "Rising Tide" 2012. Sedan dess har de sex vännerna tagit världen med storm och gett konserter på tre kontinenter. Efter deras album "Luyando" från 2016 som var ett mer avskalat, mestadels akustiskt album, är Mokoomba nu tillbaka med ett nytt kraftfullt afrofusionsalbum som släpps under hösten 2022.

På scen:
Mathias Muzaza – sång och slagverk
Ndaba Coster Moyo – trummor och sång
Miti Mugande – slagverk och sång
Trustworth Samende – gitarr och sång
Pathisani Moyo – keyboards och sång
Abundance Mutori – bas och sång

Obs! Konserten har flyttats från 8/10, 2022 till 14/10, 2023 (Victoria dansar!).

Konserten var tidigare en picknickkonsert, men är omgjord till konsert med ståplats, under konceptet Victoria dansar! med möjlighet till sittplats på balkongen (ej picknick). Insläpp kl. 20, på scen kl. 21.

Du som har gamla biljetter, har erbjudits att byta din biljett till ståplats, balkongplats eller återköp. Gamla biljetter är ej giltiga. Eventuell mellanskillnad återbetalas automatiskt. Obs! Vi behöver ditt svar senast den 17 februari, med information om ditt önskemål. Meddela Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu.

Läs mer Dölj

lördag 14 oktober

Insläpp20:00 På scen21:00

Förköpspris

300 kr i salong (stående)
350 kr på balkong (sittande med rätt att gå ner i salongen)

Pris i dörren

350 kr i mån av plats


Konserten skulle ägt rum den 8/10, 2022, men är flyttad till lördagen den 14 oktober 2023. Obs! Nya biljetter utfärdas och gamla är ej giltiga.

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Victoria dansar!

Till denna konsert köper du onumrerad ståplats i salongen eller numrerad sittplats på balkongen. Det finns endast möjlighet att sitta om du köper biljett på balkongen.

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig varken mat eller dryck till oss när det är Victoria dansar!

Läs mer: Vad är Victoria dansar!?

Mer om artisten