Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Victoria dansar!

Mokoomba(ZW)

Foto: Kundai Taz
Mer om artisten

Mokoombas musik är en medryckande blandning av afrofusion och sprudlande traditionella zimbabwiska rytmer som har sitt ursprung vid de mäktiga Victoriafallen. Bandets unika blandning av Tonga-, Luvale- och Nyanja-rytmer kombinerat med andra panafrikanska musikkulturer och generösa stänk av rap, ska, soukous och afro-kubansk musik har fått uppmärksamhet över hela världen.

Deras distinkta sound är en produkt av bandets hemregion Chinotimba Township i turistgränsstaden Victoria Falls, en smältdegel av kulturer. Med danssteg och sångharmonier som påminner om Ladysmith Black Mambazo är det inte konstigt att Mokoomba har hyllats som det mest imponerande bandet som Zimbabwe har producerat under 2000-talet.

Mokoombas musikkarriär tog fart efter att de spelat in sitt första genombrottsalbum "Rising Tide" 2012. Sedan dess har de sex vännerna tagit världen med storm och gett konserter på tre kontinenter. Efter deras album "Luyando" från 2016 som var ett mer avskalat, mestadels akustiskt album, är Mokoomba nu tillbaka med ett nytt kraftfullt afrofusionsalbum som släpps under hösten 2022.

På scen:
Mathias Muzaza – sång och slagverk
Ndaba Coster Moyo – trummor och sång
Miti Mugande – slagverk och sång
Trustworth Samende – gitarr och sång
Pathisani Moyo – keyboards och sång
Abundance Mutori – bas och sång

Obs! Konserten har flyttats från 8/10, 2022 till 14/10, 2023 (Victoria dansar!).

Konserten var tidigare en picknickkonsert, men är omgjord till konsert med ståplats, under konceptet Victoria dansar! med möjlighet till sittplats på balkongen (ej picknick). Insläpp kl. 20, på scen kl. 21.

Du som har gamla biljetter, har erbjudits att byta din biljett till ståplats, balkongplats eller återköp. Gamla biljetter är ej giltiga. Eventuell mellanskillnad återbetalas automatiskt. Obs! Vi behöver ditt svar senast den 17 februari, med information om ditt önskemål. Meddela Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu.

Läs mer Dölj

Mer om artisten