Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

Mohammad Reza Mortazavi(IR)

Foto: Kanaan Brothers
Mer om artisten

Den iranske, Berlinbaserade solo-perkussionisten Mohammad Reza Mortazavi har genom åren skapat vad man skulle kunna kalla för en helt egen musikgenre. Mortazavi ser inte slagverk enbart som rytmiska instrument. Med sin melodiska och säregna spelstil på de traditionella persiska slagverksinstrumenten tombak och daf, skapar han stycken med melankolisk koncentration som stöds av harmonier och flerstämmiga ljudstrukturer – full av bilder och berättande dialoger. Mångfacetterat och i ständig utveckling.

Mohammad Reza Mortazavi föddes 1979 i Isfahan, två månader efter revolutionen i Iran och har under de senaste 20 åren varit i bosatt i Tyskland där han är verksam som kompositör och musiker.

Det mångsidiga ljudet av tombak och daf har alltid fascinerat Mortazavi och förbinder honom med en förståelse för musik, rörelse och rytmik. Han riktar sitt fokus uteslutande på musik, frikopplad från instrumentet och nationellt-kulturella berättelser, i jakten på idén om en universell musik där något mänskligt knyter an på en djupare nivå.

Mortazavis musikaliska idéer överskrider traditionella tekniker och sätt att spela. Han beskriver kärnan i sitt musikaliska verk som att hitta en balans mellan koncentration och att släppa taget – en ständigt föränderlig rörelse där gränserna mellan kropp och själ löses upp i varandra.

2018 släpptes gavs albumet "Focus" ut och året därpå blev Mortazavi inbjuden bland annat till Sydney Opera House, Rewire, Minimal Music Festival och Berlin Atonal. I oktober 2019 släppte det Parisbaserade skivbolaget Latency Mortazavis albumet "Ritme Jaavdanegi", som av Pitchfork utsågs till ett av de bästa experimentalbumen 2019. 2020 komponerade han en ny tolkning av Credo baserad på Ludwig van Beethovens Missa Solemnis, op. 123, som hade premiär som en del av projektet The World To Come i samarbete med Rundfunkchor Berlin.

I februari 2022 släpptes hans senaste album "Prisma" på etiketten flow.fish och ytterligare ett albumsläpp på Berlinetiketten Tresor är planerat.

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 2 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten