-

Michelle David & The True-tones(US/NL)

Foto: Jonathan Hielkema
Mer om artisten

Sist på Victoria gjorde de succé – och det verkar de göra på scener världen över! Michelle David & The True-tones (f.d. The Gospel Sessions) gör varje konsert till en soulsensation med sin unika stil och sköna scennärvaro, full av spelglädje och energi. Gruppen rör sig från traditionell gospel till afrofunk, R&B och soul, vidare till calypso, afro beat och gnawa. Våren 2024 kommer de tillbaka till Victoria för två konsertkvällar och med sig i bagaget har de ett alldeles färskt album.

Efter att ha letat efter rötterna till deras älskade musikgenrer främst blues, R&B och rock upptäckte Onno Smit och Paul Willemsen gospelmusiken framförd av The Soul Stirrers, The Zion Travellers, syster Rosetta Tharpe och Shirley Ann Lee. Fängslade av den rena energin i denna musik bestämde de sig för att göra sin egen version tillsammans med sångerskan Michelle David (USA). Ett samarbete som nu resulterat i en rad album.

De senaste åren har gruppen turnerat kors och tvärs över klotet och vidareutvecklats både musikaliskt och sceniskt. På sin platta från 2022 hör vi drömmande indiesoul med en tung 70-talskänsla blandat med brasilianska smaker och afrikanska rytmer. Nu är de aktuella med ett nytt album som släpps i mars 2024

På scen:
Michelle David – sång
Onno Smit – gitarr och bas
Paul Willemsen – gitarr och bas
Bas Bouma – trummor och slagverk

Läs mer Dölj

Mer om artisten