Mette Juul - Celeste(DK)

Foto: Robin Skjoldborg
Mer om artisten

Den kritikerrosade jazzsångerskan och låtskrivaren Mette Juul har fått mycket fin kritik för sin fantastiska sång och sina innerliga tolkningar. Hon har hyllats internationellt för sin personliga stil – och hon omger sig ständigt med jazzmusiker av toppskiktet. Denna kväll har hon med sig inga mindre än Andreas Hourdakis på gitarr och Mikkel Riber på kontrabas och elektronik.

Mette Juul har sysslat med musik sedan barnsben och har en examen från Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn. Hon släppte sitt debutalbum 2010 och har sedan sitt första album konsekvent mottagit hyllningar och utmärkta recensioner både för sina inspelningar och liveframträdanden.

Både Juuls fjärde album "Change" och uppföljaren "New York - Copenhagen" från 2020 (Universal Music) har tagits emot mycket väl både internationellt och i Danmark med bland annat en nominering till DMA Jazz Award. Hon är nu aktuell med sitt sjätte album CELESTE.

"Call it vocal charisma. Danish singer Mette Juul has an exceptionally intimate and unadorned voice" - Downbeat

CELESTE har redan nått en stor mängd lyssnare och mottagit fina recensioner både i dansk och internationell press. På sätt och vis befäster skivan Mettes musikaliska position, där hon lyckas smälta samman det nordiska melankoliska soundet med det dynamiska amerikanska jazzarvet med verklig och fin känsla.

"I hennes arrangement, på de flesta av spåren, finns en hjärtligt intim och tidlös atmosfär, som jazzvokalist är hun varm och mjuk och en av de bästa, som går att finna" - Lira, 2024
 
På scen:
Mette Juul – röst och gitarr
Andreas Hourdakis – guitar
Mikkel Riber – kontrabas och elektronik

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 12 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten