Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Upptäck Victoria!

Maria Mazzotta - Onde(IT)

Foto: Ilenia Tesoro
Mer om artisten

Sångerskan Maria Mazzotta från Salento i sydöstra Italien är en av de mest uppskattade rösterna på den europeiska världsmusikscenen just nu. Hon vet verkligen hur man tar ut svängarna. Mazzotta låter sin röst gå från väsande viskningar till ilande vrål i intensiva och känslosamma kompositioner. Med inslag av elektrisk postrock skapar hon en originell och djupgående tolkning där musikaliska inslag från hela den europeiska kontinenten kan skönjas.

2024 är Mazzotta aktuell med sitt nya liveprojekt "Onde" och i februari släpps skivan med samma namn.

I januari 2020, när Mazzotta släppte sitt första soloalbum "Amoreamaro", påbörjade hon en non‐stop turné och reste tusentals kilometer och framförde mer än 150 konserter i åtminstone 25 olika länder. Den nya showen kommer som ett resultat av alla dessa resor, möten, influenser och känslor, och med reflektionen över det moderna samhället. För första gången i sin 20-åriga karriär uttrycker Maria all livskraft i bondetraditionen, dess ilska och sanna kraft, genom att använda samtida instrument och ljud.

Med sig på scen har hon Ernesto Nobili på gitarrer och Cristiano Della Monica på slagverk, två eklektiska musiker som tillsammans med Maria Mazzotta släpper det kommande albumet. Det nya soundet är har sina rötter i musikernas tidiga ungdomslyssnande och passionen för en genre som sångerskan från Puglia länge trodde att hon aldrig skulle kunna matcha med hennes tidigare musikaliska väg.

Maria Mazzottas konserter är en suggestiv scenshow som ska upplevas live.

På scen:
Maria Mazzotta – sång
Cristiano Della Monica – slagverk
Ernesto Nobili – elgitarrer

Läs mer Dölj

Mer om artisten