Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Malena Ardevall

Mer om artisten

Sångerskan och låtskrivaren Malena Ardevall är förmodligen en av Malmös bäst bevarade hemligheter. Med en unik cocktail av jazz, folkmusik, reggae och visa bjuder hon tillsammans med gästande musiker på vardagsreflektioner om livets strapatser i form av skånsk poem och inslag av dans. Med sin genuina närvaro och lekfulla röst trollbinder hon publiken och släpper kvällen till ära sin efterlängtade debut-EP.

MALENA ARDEVALLKvällens konsert bjuder på en spännande blandning av toner, rörelse och poesi med inslag av bildprojektioner och stämningsfulla ljudlandskap. Temat spinner kring sinnenas betydelse och sökandet efter de vattenhål som håller oss flytande i en allt mer prestationsinriktad och ytlig värld. Ett kärleksfullt formulerat ifrågasättande av samhällets snäva normer och tabu kring psykisk hälsa utlovas. Varmt välkomna till en trygg oas där du har möjlighet att utforska och bli påmind om dina egna vattenhål. På scen tar en akustisk sammansättning plats i form av sång, gitarr, kontrabas, piano, slagverk, stråk och blås.Malena Ardevall växte upp i en musiksprudlande familj i Malmö där alla genrer fick ta plats. Hon började tidigt hitta på egna melodier och texter med hjälp av det gamla pianot i vardagsrummet. Det jazzsound som är ett tydligt karaktärsdrag i Malenas musik började dock ta form 2004, i samband med en nyinköpt nylånsträngad gitarr. Efter singer-songwriterutbildningen på Kulturama i Stockholm fortsatte kliven ut i världen med solokonserter i London, Berlin och Köpenhamn. Väl hemma i Malmö följde diverse festivalspelningar i Skåne och 2012 släpptes musikvideon ”Emellan Verklighet” med dåvarande bandet Salabim.2015 följde ett år på Musikhögskolans singer-songwriterutbildning i Malmö och ikväll släpper hon äntligen sin debut-EP, i intim och avskalad tappning, som säljs för 50kr. Titel-spåret ”Ömsa Skinn” speglar reflektioner kring livets skiftningar och tröskeln mellan längtan och rädsla, drömmar och acceptans. Ett tema som genomsyrar Malenas musik i mångfasetterad mundering.Foto: Louise Lebmark
Läs mer Dölj

Mer om artisten