Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Lindha Och Fabian Kallerdahl Duo & Andreas Hourdakis Trio

Mer om artisten

Jazz i Malmö presenterar en dubbelkonsertafton. Superduon som krossar låtar och sedan pusslar ihop dem som de själva har lust och gitarristen som omnämnts som en av den europeiska jazzens mest distinkta med sin Malmötrio.

Jazz i Malmö presenterar en dubbelkonsertaftonLINDHA OCH FABIAN KALLERDAHL DUO Totalt sabotage, men på ett bra sätt. Superduon som krossar låtar och sedan pusslar ihop dem som de själva har lust. I detta nya projekt med skivsläpp till våren blandar de vackra och sorgliga klassiska låtar med fria improvisationer.Lindha Kallerdahl – röst
Fabian Kallerdahl – pianoANDREAS HOURDAKIS TRIOAndreas Hourdakis är en mångsidig musiker, i jazzsammanhang inte minst uppmärksammad för sin medverkan i Magnus Öström band men även som medlem i Karin Hammar Fab4 som nyligen släppt en ny skiva. Hourdakis har medverkat på ett antal skivutgivningar. Förutom på album med de ovan nämnda har han hörts bland annat på Jeanette Lindströms grammisvinnare Attitude & Orbit Control. 
I sin recension av Daniel Karlsson Trios grammisvinnande skiva Fusion for Fish, som Andreas Hourdakis gästade på, utnämnde Rob Mallows på brittiska London Jazz News Hourdakis till en av den europeiska jazzens mest distinkta gitarrister.I september 2017 släppte Andreas sin andra skiva i eget namn, Andreas Hourdakis Trio ”Señor” (Brus & Knaster), med tolkningar av Bob Dylans musik. Skivan fick 4 av 5 stjärnor i amerikanska tidningen Downbeat som beskrev den som ”...one of the most creative jazz translations of Dylan’s work…”. Med i trion är Martin Höper (Rigmor Gustafsson) på kontrabas och Ola Hultgren (Ane Brun, Merit Hemmingsson) på trummor. Andreas Hourdakis – gitarr
Martin Höper – kontrabas
Ola Hultgren – trummor
Läs mer Dölj

Mer om artisten