Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Upptäck Victoria!

Lidija Dokuzović Trio - I've heard / Cula jesam(HRV/SE)

Foto: Dinko Doringo
Mer om artisten

Den Malmöbaserade kroatiska sångerskan Lidija Dokuzović och hennes trio bjuder på musik från västra Balkan med Skandinaviska inslag. Tillsammans med sina favoritmusiker, kontrabasisten Jesper Nordberg och gitarristen/mandolaspelaren Allan Skrobe har Lidija gett sig ut på en unik Balkanresa – på skandinavisk mark – och släppt albumet "I’ve heard". Stillsam, vemodigt vacker musik som lockar både till skratt och gråt och skänker hopp, frid, lycka och tröst.

Musiken sträcker sig från arrangemang så ömtåliga att det går att höra tystnaden till låtar med ojämna taktarter – och ibland kan du till och med skönja influenser från traditionell svensk folkmusik, jazz och pop. Här möter häpnadsväckande vackra melodier berättelser om oändlig kärlek, längtan, krossade hjärtan, död och förtvivlan – och tillbaka till kärleken igen.

Lidija Dokuzovic "Näktergalen från Balkan” har varit aktiv på den kroatiska musikscenen under två decennier, både som sångerska och körledare. Bland annat har hon sjungit med band som Afion, Zykopops, Anfi Trion och egna  Lidija Dokuzović Trio. Jesper Nordberg är en ung kontrabasist och tonsättare, baserad i Malmö och Köpenhamn, på Rytmisk Musikkonservatorium. Som både sideman och bandleader har han arbetat med en rad framstående jazzmusiker, som t.ex. Tomasz Dabrowski, Michala Østergaard Nielsen, Zoltan Csörsz och Jesper Zeuthen. Allan Skrobe har rört sig i hela världen, såväl bildligt som bokstavligt. Han manövrerar ledigt mellan lyriskt melodispel, harmonisk uppbackning och rytmiskt pådrivande komp, ständigt med samma värme och spelglädje.

På scen:
Lidija Dokuzović – sång – sång
Jesper Nordberg – kontrabas
Allan Skrobe – gitarr och mandola

Läs mer Dölj

Mer om artisten