Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Långbacka/bådagård

Mer om artisten

Singer-songwriterpop med en stor portion folk och inslag av electro och jazz, med samhällskritiska budskap. Föreställ dig att Regina Spektor flyttat till de nordiska fjällandskapen och lärt sig spela fiol. Det är nära och suggestivt men samtidigt bombastiskt och storslaget. Om du gillar Ane Brun, First Aid Kit eller Susanne Sundfør så kommer du garanterat gilla detta.

LÅNGBACKA/BÅDAGÅRD Detta är artistduon och produktionskollektivet som kanske är årets mest angelägna. Singer-songwriterpop med en stor portion folkmusik och inslag av electro och jazz, med samhällskritiska budskap. Föreställ dig att Regina Spektor flyttat till de nordiska fjällandskapen och lärt sig spela fiol. Det är nära och suggestivt men samtidigt bombastiskt och storslaget. Om du gillar Ane Brun, First Aid Kit eller Susanne Sundfør så kommer du garanterat gilla detta. Maja Långbacka och Matilda Bådagård är två kvinnor som i systerskap och ”do-it-yourself”-anda står på barrikaderna för en ny era med egna kompositioner och egna produktioner. De är en kraftkälla som skapar musik över gränser med poetiska texter med tydligt budskap och tongångar som andas Nordic Noir med två röster i fokus. Soundet är unikt och live fyller de ut scenen och ljudbilden med, utöver fiol, sina röster och piano, elektroniska pedaler och loopar.Maja Långbacka och Matilda Bådagård är veteraner i sammanhanget både som låtskrivare och musiker. De är båda professionellt skolade och har bland annat framträtt på Polar Prize och Nobelfesten och komponerat musik till film och scenkonst som Cirkus Cirkör. Foto: Johannes Ferm Winkler
Läs mer Dölj

Mer om artisten