Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Kristin Korb, Jocelyn Gould & Kristian Leth(US/CA/DK)

Foto: Foto: Sofie Barfoed (Korb), BNB Studios (Gould), Jens Peter Engedal (Leth)
Mer om artisten

Den amerikanska jazzbasisten och sångerskan Kristin Korb har bjudit med sig det kanadensiska gitarr-stjärnskottet Jocelyn Gould och den danske välrenommerade jazztrummisen Kristian Leth på sin kommande vårturné. Detta blir en intim och dynamisk musikalisk upplevelse på högsta nivå! Få kan som Kristin Korb spela råsvängande kontrabas och samtidigt obehindrat leverera en imponerande vokalprestation. Förvänta dig en kväll fylld av jazzstandards, originalkompositioner och improvisationer som lyfter fram musikernas unika ton och samspelet dem emellan.

Kristin Korb tog den internationella jazzscenen med storm då hon 1996 gav ut albumet ”Introducing Kristin Korb” i samarbete med jazzikonen Ray Brown. Albumet gavs ut på prestigefyllda Telarc och blev startskottet på en imponerande karriär. Hon flyttade till Danmark 2011 och med sin gedigna bakgrund som musiker etablerade hon sig snabbt på den danska och nordiska jazzscenen. I USA studerade hon för Ray Brown, basist i Oscar Peterson Trio, och gjorde också sitt första album som sångerska tillsammans med honom.

JUNO-vinnaren Jocelyn Gould har kallats för "en ledare i nästa generation av stora mainstream jazzgitarrister” av Howard Paul, VD för Benedetto Guitars. Hennes debut som manager, Elegant Traveler, vann en 2021 års JUNO Jazz album. Hennes andra album, Golden Hour, nådde nummer ett på de kanadensiska Earshot-listorna. Jocelyn har turnerat flitigt de senaste åren och uppträtt internationellt med namn som Freddy Cole, trumpetaren Etienne Charles och DownBeat Critics Poll-vinnaren trombonisten Michael Dease. Jocelyn är professor på heltid och "Chief of Guitars" vid Humber College i Toronto. Hon är sponsrad av legendariska Benedetto Guitars.

Kristian Leth, är en hyllad trummis som har medverkat på mer än 25 album med en ett antal framstående jazzartister som Claire Martin, Scott Hamilton, Ulf Wakenius, Harry Allen och många fler. Hans musikaliska precision och kreativa inställning till trumspel gör honom till en uppskattad medspelare inom jazzgenren.

På scen:
Kristin Korb (US/DK) – bas och röst
Jocelyn Gould (CA) – gitarr
Kristian Leth (DK) – trummor

Läs mer Dölj
Artisten får stöd av DMF och Jazzpuljen för turnén:
Logotyperdmf Logo Rund Sort
Logotyperjazzpuljen

Mer om artisten