Kristin Korb, Jocelyn Gould & Kristian Leth(US/CA/DK)

Foto: Foto: Sofie Barfoed (Korb), BNB Studios (Gould), Jens Peter Engedal (Leth)
Mer om artisten

Den amerikanska jazzbasisten och sångerskan Kristin Korb har bjudit med sig det kanadensiska gitarr-stjärnskottet Jocelyn Gould och den danske välrenommerade jazztrummisen Kristian Leth på sin kommande vårturné. Detta blir en intim och dynamisk musikalisk upplevelse på högsta nivå! Få kan som Kristin Korb spela råsvängande kontrabas och samtidigt obehindrat leverera en imponerande vokalprestation. Förvänta dig en kväll fylld av jazzstandards, originalkompositioner och improvisationer som lyfter fram musikernas unika ton och samspelet dem emellan.

Kristin Korb tog den internationella jazzscenen med storm då hon 1996 gav ut albumet ”Introducing Kristin Korb” i samarbete med jazzikonen Ray Brown. Albumet gavs ut på prestigefyllda Telarc och blev startskottet på en imponerande karriär. Hon flyttade till Danmark 2011 och med sin gedigna bakgrund som musiker etablerade hon sig snabbt på den danska och nordiska jazzscenen. I USA studerade hon för Ray Brown, basist i Oscar Peterson Trio, och gjorde också sitt första album som sångerska tillsammans med honom.

JUNO-vinnaren Jocelyn Gould har kallats för "en ledare i nästa generation av stora mainstream jazzgitarrister” av Howard Paul, VD för Benedetto Guitars. Hennes debut som manager, Elegant Traveler, vann en 2021 års JUNO Jazz album. Hennes andra album, Golden Hour, nådde nummer ett på de kanadensiska Earshot-listorna. Jocelyn har turnerat flitigt de senaste åren och uppträtt internationellt med namn som Freddy Cole, trumpetaren Etienne Charles och DownBeat Critics Poll-vinnaren trombonisten Michael Dease. Jocelyn är professor på heltid och "Chief of Guitars" vid Humber College i Toronto. Hon är sponsrad av legendariska Benedetto Guitars.

Kristian Leth, är en hyllad trummis som har medverkat på mer än 25 album med en ett antal framstående jazzartister som Claire Martin, Scott Hamilton, Ulf Wakenius, Harry Allen och många fler. Hans musikaliska precision och kreativa inställning till trumspel gör honom till en uppskattad medspelare inom jazzgenren.

På scen:
Kristin Korb (US/DK) – bas och röst
Jocelyn Gould (CA) – gitarr
Kristian Leth (DK) – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 25 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Artisten får stöd av DMF och Jazzpuljen för turnén:
Logotyperdmf Logo Rund Sort
Logotyperjazzpuljen

Mer om artisten