Kenny Washington & Jacob Christoffersen Trio(US/SE/DK)

Foto: Jim Dennis
Mer om artisten

New Orleansfödde Grammisnominerade sångaren Kenny Washington har lockat publik över hela världen med sina själfulla tolkningar och i det närmaste gränslösa räckvidd och uppfinningsrika scatsång. Han är idag en av världens bästa jazz- och soulsångare och denna kväll står han på scen tillsammans med några av Skandinaviens främsta musiker i genren – Jacob Christoffersen på piano, Jesper Bodilsen på bas och Zoltán Csörsz på trummor ger Kenny Washington en minst sagt kompetent uppbackning.

Washington växte upp med att sjunga gospel i kyrkan och spela saxofon i skolband. Jazzen fångade hans intresse när den store klarinettisten Alvin Batiste uppträdde på hans gymnasieskola med en grupp elever som inkluderade två brådmogna, begåvade tonårsbröder vid namn Branford och Wynton Marsalis. Inspirerad fortsatte Washington att studera musik vid Xavier University, spela saxofon och sjunga.

Efter college gick Washington med i hedersförbandet U.S. Navy Band Guam, följt av U.S. Navy Band 7th Fleet, stationerad i Japan. Han provspelade som saxofonist, men hans sångtalang gav honom en plats som sångare i båda banden. Under nio år uppträdde Washington med banden i Asien, Ryssland, Australien och USA. Sedan dess har han uppträtt som solist i större delar av världen och har både turnerat och spelat in musik med artister som Joe Locke, Gregory Porter, Paula West, Wynton Marsalis, Roberta Gambarini och Eric Reed.  

Grammisnominerades 2021 i kategorin “Best Jazz Vocal Album 2021”.
 
På scen:
Kenny Washington (US) – sång
Jacob Christoffersen (DK) – piano
Jesper Bodilsen (DK) – bas
Zoltán Csörsz (SE) – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 19 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten