Kenny Washington & Jacob Christoffersen Trio(US/SE/DK)

Foto: Jim Dennis
Mer om artisten

New Orleansfödde Grammisnominerade sångaren Kenny Washington har lockat publik över hela världen med sina själfulla tolkningar och i det närmaste gränslösa räckvidd och uppfinningsrika scatsång. Han är idag en av världens bästa jazz- och soulsångare och denna kväll står han på scen tillsammans med några av Skandinaviens främsta musiker i genren – Jacob Christoffersen på piano, Jesper Bodilsen på bas och Zoltán Csörsz på trummor ger Kenny Washington en minst sagt kompetent uppbackning.

Washington växte upp med att sjunga gospel i kyrkan och spela saxofon i skolband. Jazzen fångade hans intresse när den store klarinettisten Alvin Batiste uppträdde på hans gymnasieskola med en grupp elever som inkluderade två brådmogna, begåvade tonårsbröder vid namn Branford och Wynton Marsalis. Inspirerad fortsatte Washington att studera musik vid Xavier University, spela saxofon och sjunga.

Efter college gick Washington med i hedersförbandet U.S. Navy Band Guam, följt av U.S. Navy Band 7th Fleet, stationerad i Japan. Han provspelade som saxofonist, men hans sångtalang gav honom en plats som sångare i båda banden. Under nio år uppträdde Washington med banden i Asien, Ryssland, Australien och USA. Sedan dess har han uppträtt som solist i större delar av världen och har både turnerat och spelat in musik med artister som Joe Locke, Gregory Porter, Paula West, Wynton Marsalis, Roberta Gambarini och Eric Reed.  

Grammisnominerades 2021 i kategorin “Best Jazz Vocal Album 2021”.
 
På scen:
Kenny Washington (US) – sång
Jacob Christoffersen (DK) – piano
Jesper Bodilsen (DK) – bas
Zoltán Csörsz (SE) – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten