Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Kári Sverrisson (Fo)

Mer om artisten

Innovativ färöisk singer-songwriter med en egen distinkt röst som anses vara en av Färöarnas viktigaste folksångare. Han inspireras av de färöiska traditionerna, förnyar dem och blandar dem med samtida klanger till ett nytt och alldeles eget sound.

Mix Musik presenterarKÁRI SVERRISSON (FO)Kári Sverrisson har varit frontfigur i flera färöiska band, som inflytelserika folkbandet Enekk, banbrytande industrirockbandet Orka och legendariska Yggdrasil. De har legat till grund för en helt ny generation av färöiska rock-, folk- och jazzmusiker. Nu ger han plats till en mer avskalad ljudbild där hans expertis på traditionell färöisk musik är källan till skaparlusten. Det isolerade läget av öarna har gjort att musik från medeltiden fortfarande är levande för människor där. Kári Sverrisson inspireras av musikformer som skjaldur, de äldsta kända folkloriska sångerna, kvæði, en sång och ringdans, samt kingo, som kan liknas vid spirituella hymner. Sedan slutet av 80-talet har Kári Sverrisson varit en central gestalt på den färöiska musikscenen. Han har fått många utmärkelser och har i högsta grad bidragit till utveckling av musiken på öarna. När Kári Sverrisson står på scenen skapar hans särpräglade röst, fylld av trovärdighet och innerlighet, en känsla av total närvaro. Långt bort men ändå så nära, på en och samma gång!På scen:Kári Sverrisson – gitarr och sångAgnar Lamhauge – basÓli á Grindafløtti – flygel och keyboard Rógvi á Rógvu – trummor
Läs mer Dölj

Mer om artisten