Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

Upptäck Victoria!

Kadri Voorand - In duo with Mihkel Mälgand(EST)

Foto: Anu Hammer
Mer om artisten

Hjärtskärande powerballader samsas med hippa grooves, ackompanjerat av en helt unik twist i soundet och oväntade, vågade texter. Poppiga melodier kombineras med virtuosa improvisationer och skicklig teknik. Kadri Voorand är en väletablerad vokalist vars originalmusik och uttryck har gett henne ett antal priser och framträdanden i Estland såväl som utomlands. Prisbelönte Mihkel Mälgand är en av de mest aktiva basisterna i Estland. Kadri Voorands och Mihkel Mälgands starka känsla för varandras musikaliska rytm och improvisationsmoment resulterar i en tight duo.

Tillsammans har Kadri Voorand och Mihkel Mälgand spelat konserter både i Estland och utomlands, inklusive festivaler som EFG London Jazz Festival, Cheltenham Jazz Festival, Pori Jazz, Jazz Baltica, Tampere Jazz Happening, Marburg City Festival, Südtirol Jazz Festival, Bejing Nine Gates Jazz Festival.

Kadri Voorand, prisad som Årets Musiker 2020 av Estonian Public Broadcasting och belönad med Presidentens Young Cultural Figure Award 2019, är en sångerska, pianist och kompositör som skapar musik genom starkt känslomässigt berättande, som kombinerar catchy rytmer med ett helt unikt sätt att blanda improvisationspop, jazz och folkelement.

Hon har turnerat i många länder, inklusive Storbritannien, Tyskland, Finland, Danmark, Sverige, Ungern, Norge, Kina, Italien, Polen, Ukraina, Ryssland och Uzbekistan. Hennes senaste album "In Duo with Mihkel Mälgand" släppt av ACT Music fick priset för bästa jazzalbum av Estonian Music Awards 2020. Utöver många andra stora utmärkelser fick hon 2017 Estonian Music Awards för Årets bästa kvinnliga artist och Årets bästa jazzalbum för sitt album Armupurjus (Love Intoxication).

"Powerful, challenging pop music with ambition and multifaceted artistry.“ - Downbeat

‟I was absolutely bowled over by the engaging quality of her voice, her imaginative arrangements and the wonderfully controlled energy of her delivery.” - Jazz Journal

Mihkel Mälgand har samarbetat med jazzstjärnor som Kurt Elling, Nils Landgren, Dave Liebman etc. Mihkel Mälgand medverkar även som arrangör och enstaka medförfattare på albumet "In Duo with Mihkel Mälgand".

Deras senaste album "In Duo with Mihkel Mälgand" släpptes internationellt på ACT Music den 28 februari 2020.

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 15 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Mer om artisten