Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

Lovisa Jennervall sextett - Between you and me

Foto: Elvira Glänte
Mer om artisten

Personlig, modern jazz med starka melodier och förtroliga texter på både svenska och engelska. Den hyllade jazzsångerskan, kompositören och arrangören Lovisa Jennervall har en unik förmåga att blanda musikalisk precision och skicklighet med en fantastisk känslighet och närvaro. Hon är just nu aktuell med sin solodebut "Between you and me".

Att Lovisa Jennervall skulle ägna sitt liv åt musik var en självklarhet redan i tidig ålder. Jazzen fick en alltmer betydande roll i hennes musikliv när hon åren 2011-2013 studerade på folkhögskolorna Liljeholmen och Lunnevad. Där fick kärleken till jazzsången plats att gro. Efter att ha spenderat en tid i New York under våren 2015 och där haft möjlighet att spela med exceptionella musiker, ta lektioner, gå på konserter och jamma till sent på nätterna, växte sig kärleken till jazzen ännu större; och under hösten 2016 började Lovisa studera jazz på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Lovisa hyser även en stor förkärlek för den traditionella swingen. Med sina lekfulla scatsolon och ekvilibristiska utflykter för hon tankarna till föregångare som Alice Babs och Ella Fitzgerald. Lovisa turnerar även med prisade bandet Ellas Kapell, samt med projektet Blossom Dearest där hon tillsammans med vännen och kollegan Amanda Ginsburg och några av Sveriges bästa jazzmusiker tolkar Blossom Dearies musikaliska pärlor. Med Ellas Kapell har hon gett ut två album som båda hyllats stort av kritiker. Lira Musikmagasin utnämnde Ellas Kapell till Årets vokaljazz 2021.

”Between you and me” har rosats i LIRA, Kulturbloggen, GöteborgsPosten och Dagens Nyheter för att nämna några. Vid sin sida genom produktionen har hon vännen och mentorn Isabella Lundgren i rollen som producent, vilket gör att varje beslut och varje ton tagits med stor omsorg.

Lovisa Jennervall om albumet:
– Smärtpunkter. Att det som känns i mig även känns i andra. Det finns en sådan oerhörd kraft i att kunna spegla sig i någon annan. Kanske är det ett utav våra största behov som människor; att höra någon säga ”Jag har känt likadant”. De här kompositionerna bottnar i smärtan. I kroppshat, i hjärtesorg, i skadade rötter, i separationsångest. Men den bottnar också i kraften i att vi är många, att vi håller varandras händer när det blåser. Och förhoppningsvis skapar musiken en direktlinje mellan mina smärtpunkter och dina.

På scen:
Lovisa Jennervall – sång
Ima Baeza Bilgin – piano
August Eriksson – kontrabas
Magnus Jonasson – trummor
Linnea Jonsson – trumpet
Samuel Muntlin – träblås

"Här har hon skrivit allt material själv, vilket förstås tillför en dimension. Men mycket sitter i själva framförandet och just den känslomässiga dynamiken. Jag upplever det som att hon kommer nära någon form av sanning" - Johannes Cornell, Dagens Nyheter

"När jag hör Lovisa Jennervall sjunga i låtar som ”For a moment or two” undrar jag på vilket Billie Holiday-album hon har hittat kompositionen. Sedan ser jag att hon har skrivit alla låtar själv." - Jan Gradvall, Di Weekend

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 14 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten