Nu har vi släppt hela vårens program!

Skrolla ner för att hitta alla programpunkter.

Lovisa Jennervall sextett - Between you and me

Foto: Elvira Glänte
Mer om artisten

Personlig, modern jazz med starka melodier och förtroliga texter på både svenska och engelska. Den hyllade jazzsångerskan, kompositören och arrangören Lovisa Jennervall har en unik förmåga att blanda musikalisk precision och skicklighet med en fantastisk känslighet och närvaro. Hon är just nu aktuell med sin solodebut "Between you and me".

Att Lovisa Jennervall skulle ägna sitt liv åt musik var en självklarhet redan i tidig ålder. Jazzen fick en alltmer betydande roll i hennes musikliv när hon åren 2011-2013 studerade på folkhögskolorna Liljeholmen och Lunnevad. Där fick kärleken till jazzsången plats att gro. Efter att ha spenderat en tid i New York under våren 2015 och där haft möjlighet att spela med exceptionella musiker, ta lektioner, gå på konserter och jamma till sent på nätterna, växte sig kärleken till jazzen ännu större; och under hösten 2016 började Lovisa studera jazz på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Lovisa hyser även en stor förkärlek för den traditionella swingen. Med sina lekfulla scatsolon och ekvilibristiska utflykter för hon tankarna till föregångare som Alice Babs och Ella Fitzgerald. Lovisa turnerar även med prisade bandet Ellas Kapell, samt med projektet Blossom Dearest där hon tillsammans med vännen och kollegan Amanda Ginsburg och några av Sveriges bästa jazzmusiker tolkar Blossom Dearies musikaliska pärlor. Med Ellas Kapell har hon gett ut två album som båda hyllats stort av kritiker. Lira Musikmagasin utnämnde Ellas Kapell till Årets vokaljazz 2021.

”Between you and me” har rosats i LIRA, Kulturbloggen, GöteborgsPosten och Dagens Nyheter för att nämna några. Vid sin sida genom produktionen har hon vännen och mentorn Isabella Lundgren i rollen som producent, vilket gör att varje beslut och varje ton tagits med stor omsorg.

Lovisa Jennervall om albumet:
– Smärtpunkter. Att det som känns i mig även känns i andra. Det finns en sådan oerhörd kraft i att kunna spegla sig i någon annan. Kanske är det ett utav våra största behov som människor; att höra någon säga ”Jag har känt likadant”. De här kompositionerna bottnar i smärtan. I kroppshat, i hjärtesorg, i skadade rötter, i separationsångest. Men den bottnar också i kraften i att vi är många, att vi håller varandras händer när det blåser. Och förhoppningsvis skapar musiken en direktlinje mellan mina smärtpunkter och dina.

På scen:
Lovisa Jennervall – sång
Ima Baeza Bilgin – piano
August Eriksson – kontrabas
Magnus Jonasson – trummor
Linnea Jonsson – trumpet
Samuel Muntlin – träblås

"Här har hon skrivit allt material själv, vilket förstås tillför en dimension. Men mycket sitter i själva framförandet och just den känslomässiga dynamiken. Jag upplever det som att hon kommer nära någon form av sanning" - Johannes Cornell, Dagens Nyheter

"När jag hör Lovisa Jennervall sjunga i låtar som ”For a moment or two” undrar jag på vilket Billie Holiday-album hon har hittat kompositionen. Sedan ser jag att hon har skrivit alla låtar själv." - Jan Gradvall, Di Weekend

Läs mer Dölj

Mer om artisten