Jonas Wall: Umbaji

Foto: Nikola Stankovic
Mer om artisten

En smältdegel av starka melodier, rik harmonik, improvisation och tunga beats. Umbaji är saxofonisten Jonas Walls egna projekt, efter att under många år varit bandmedlem i Nils Landgren Funk Unit och Mezzoforte. Svänget, känslorna och energin möts här i något helt nytt. Bandmedlemmarna i Umbaji är handplockade av Jonas Wall till en konstellation där skapandet och kreativiteten får blomma ut till fullo.

Umbaji betyder skapande och kreativitet på swahili och tanken på Umbaji föddes redan i Jonas Walls barndom, då han växte upp i ett mångkulturellt hem. Hans far Håkan lärde barnen sånger på bland annat swahili, därav namnet på projektet. Influenser är exempelvis: Butcher Brown, Hiatus Kaiyote, Marcus Strickland's Twi-Life, Nate Smith, Nubiyan Twist, Potatohead People, Katalyst och Tall Black Guy. I Umbaji bjuder Jonas på helt nyskriven musik komponerad tillsammans med Ari Bragi Kárason.

”Det finns element av många olika genrer i mina kompositioner såsom harmonik, rytmik, beats, melodier och improvisation från jazz, hip-hop, soul, pop och R&B. Precis som vi i samhället återvinner och skapar nytt vill vi genom vår musik återanvända den smältdegel av musik som redan finns men samtidigt involvera, engagera, inspirera, väcka nyfikenhet och skapa nytt.” - Jonas Wall

Gruppen består av Eythor Gunnarsson och Ari Bragi Kárason, båda från isländska bandet Mezzoforte. Simon Löfstedt, en gitarrist som sträcker sig över många genrer med en hög kompetens. Tomas "Blindberg" Lindberg, som praktiskt taget ”bodde” i Max Martins studio och spelade bas på de flesta hitsen. Mårgan Höglund, en av dom mest anlitade trummisarna i Sverige under många år.

Jonas Wall har varit frilansmusiker i över 30 år. Han har spelat med The Jazz Crusaders, Brian Wilson, Bill Champlin, Clarence Clemmons, Frank McComb, Svante Thuresson, Monica Zetterlund, Björn Skifs, Tommy Körberg och en rad andra internationella och svenska artister och orkestrar. Fem album har släppts i eget namn. Han har även medverkat på ett stort antal andra utgåvor som träblåsare, arrangör, kompositör, producent och mixare.

”Jonas och min vänskap går ända tillbaka till när han gjorde sin militärtjänst i musikplutonen. Många år senare hörde jag honom spela med en DJ och blev väldigt imponerad. Frågade om han kunde tänka sig att börja i mitt band Funk Unit. Till min stora glädje tackade Jonas ja. Under alla år i bandet har han levererat lysande blåsarrangemang, lyhört ensemblespel och suveräna solon. Jonas är helt enkelt en komplett artist och musiker som med sitt nya band kommer att ta Sverige och världen med storm. Go Jonas go!” - Nils Landgren

Läs mer Dölj
Köp biljett

lördag 3 juni

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten