Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Joe Lovano: Trio Tapestry - Med Marilyn Crispell & Carmen Castaldi(US)

Foto: Jimmy Katz
Mer om artisten

Jazz med delikat textur, inspirerat samspel, tonsäkerhet och ett anslag som överträffar det mesta. Trio Tapestry är en ny jazztrio ledd av en av världens främsta tenorsaxofonister idag: den grammisvinnande kompositören, musikern och producenten Joe Lovano som tillsammans med pianisten Marilyn Crispell och trummisen Carmen Castaldi bjuder på jazz på toppnivå helt enkelt.

Obs. Konserten är inställd!

Tyvärr har hela Lovanos Europaturné, inklusive konserten på Victoriateatern, blivit inställd som en följd av de senaste reserestriktioner i Europa som införts på grund av spridningen av covid-19. Vi beklagar det inträffade och hoppas på att kunna boka in konserten igen i framtiden när det är ljusare tider.

Köpta biljetter återbetalas automatiskt till ditt konto. Om du har frågor om dina biljetter eller återbetalning, kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller tel. 040-10 30 20.

---

Wall Street Journal har kallat Joe Lovano för jazzens svar på George Clooney eller Jeff Bridges – eftersom varje uppträdande är värt minst ett pris av något slag. Och precis som Clooney och Bridges med sina Oscars har Lovano givetvis säkrat minst en Grammy under den mer än 45 år långa karriären.

Med innovativa, nya kompositioner som Lovano kallar "något av det mest intima och personliga" som han har spelat in hittills, viker Lovano ut en tapet av modala uttryck sammanvävda med sitt skimrande saxofonsound, passionerad andlighet från pianot och en bredd av exceptionella slagverksaccenter. Här handlar det verkligen om att måla bilder med ljud. Att trion släpper sitt nya album på ECM är knappast någon slump – detta är världsklass.

På scen:
Joe Lovano – tenorsaxofon
Marilyn Crispell – piano
Carmen Castaldi – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten