Nu har vi släppt hela vårens program!

Skrolla ner för att hitta alla programpunkter.

Jards Macalé(BRA)

Foto: José de Holanda
Mer om artisten

Med en karriär som sträcker sig över fem decennier är Jards Macalé en av Brasiliens mest inflytelserika musiker och en vandrande legend inom Música Popular Brasileira. Det är svårt att beskriva hans musik utan att använda ord som passionerad, poetisk och själfull. Macalé har ägnat sitt liv åt att utforska och omdefiniera Brasiliens musikaliska landskap. Hans unika stil är en fusion av traditionell brasiliansk musik, visa, rock, blues och avantgarde. Macalé skapar en musikalisk värld som är lika nyskapande som den är tidlös.

Macalés musik är som en resa genom Brasilien själv – från de fuktiga regnskogarna till pulserande städer. Hans texter är djupa och tankeväckande, och han har alltid varit öppen för att utforska känslor och ämnen som andra artister kanske undviker. År 2022 firade Macalé 50-årsjubileet av sitt självbetitlade debutsoloalbum. Denna ikoniska skiva har gett oss tidlösa låtar som "Vapor Barato", "Mal Secreto", "Farinha do Desprezo", "Revendo Amigos" och "Hotel das Estrelas." På skivan förenas brasiliansk samba och bossa nova med eldig rock, klassiska harmonier och jazzens improvisationsanda.

Jards Macalé föddes i Rio de Janeiro 1943 och var en viktig del av den så kallade "Tropicália"-rörelsen på 60-talet, som försökte bryta gränserna mellan olika genrer och konstformer. Macalés historia och karriär är ett bevis på musikens makt och kraften i konstnärligt uppror. Macalé är trogen sin vision och fortsätter att omfamna det okonventionella och att utmana. Hans musik är både en kanalisering av känslor och en spegling av samhället.

Macalé är nu aktuell med ett nytt formidabelt band där han tillsammans med Gui Held på gitarr, Pedro Dantas på bas och Maria Portugal på trummor åter förkroppsligar den otämjda andan och gränslösa musikaliska friheten som definierar honom som artist, och transporterar publiken till en plats där det förflutna flätas samman med nuet.

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 6 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

400 kr vid bord
360 kr på balkong

Student / Pensionär

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten