Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Jards Macalé(BRA)

Foto: José de Holanda
Mer om artisten

Med en karriär som sträcker sig över fem decennier är Jards Macalé en av Brasiliens mest inflytelserika musiker och en legendar inom Música Popular Brasileira. Det är svårt att beskriva hans musik utan att använda ord som passionerad, poetisk och själfull. Macalé har ägnat sitt liv åt att utforska och omdefiniera Brasiliens musikaliska landskap. Hans unika stil är en fusion av traditionell brasiliansk musik, visa, rock, blues och avantgarde. Macalé skapar en musikalisk värld som är lika nyskapande som den är tidlös.

Macalés musik är som en resa genom Brasilien själv – från de fuktiga regnskogarna till pulserande städer. Hans texter är djupa och tankeväckande, och han har alltid varit öppen för att utforska känslor och ämnen som andra artister kanske undviker. År 2022 firade Macalé 50-årsjubileet av sitt självbetitlade debutsoloalbum. Denna ikoniska skiva har gett oss tidlösa låtar som "Vapor Barato", "Mal Secreto", "Farinha do Desprezo", "Revendo Amigos" och "Hotel das Estrelas." På skivan förenas brasiliansk samba och bossa nova med eldig rock, klassiska harmonier och jazzens improvisationsanda.

Jards Macalé föddes i Rio de Janeiro 1943 och var en viktig del av den så kallade "Tropicália"-rörelsen på 60-talet, som försökte bryta gränserna mellan olika genrer och konstformer. Macalés historia och karriär är ett bevis på musikens makt och kraften i konstnärligt uppror. Macalé är trogen sin vision och fortsätter att omfamna det okonventionella och att utmana. Hans musik är både en kanalisering av känslor och en spegling av samhället.

Macalé är nu aktuell med ett nytt formidabelt band där han åter förkroppsligar den otämjda andan och gränslösa musikaliska friheten som definierar honom som artist, och transporterar publiken till en plats där det förflutna flätas samman med nuet.

På scen:
Jards Macalé – gitarr och sång
Guilherme Held – gitarr
Paulo Emmery – bas
Thomas Harres - trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten