Nu har vi släppt hela vårens program!

Skrolla ner för att hitta alla programpunkter.

Janis Siegel & Mattias Nilsson(US/SE)

Foto: Cees van de Ven (Nillson) & Janis Wilkins (Siegel)
Mer om artisten

Den flerfaldigt Grammisbelönade amerikanska jazzsångerskan Janis Siegel (Manhattan Transfer) besöker Victoriateatern i ett exklusivt samarbete med Malmöpianisten Mattias Nilsson. Denna kväll kommer vi bland annat att få höra material från Janis samarbete med pianisten Fred Hersh, vocalese av Jon Hendrick, originallåtar med texter av Janis Siegel samt några svenska överraskningar.

"Samarbetet sker sömlöst. Duon vet var de har varandra, ger sig hän i planerade improvisatoriska avsnitt. Nilsson både backar upp och ges utrymme att brodera ut tema i bryggor och stick. "...fenomenalt utförd jazzsång och dito pianospel." - Mats Hallberg, Kulturbloggen.

Som medlem i Manhattan Transfer under 50 år har sångerskan Janis Siegel vunnit såväl tio Grammisar (varit nominerad till 18), som publikens hjärta över hela världen. Genom åren har Janis omisskännliga röst blivit ett av The Manhattan Transfers mest igenkännliga varumärken. Hon sjöng några av Transfers största hits, som "Operator", "Chanson D'Amour", "Twilight Zone", "Birdland", "The Boy from N.Y.C." "Spice of Life", "Ray's Rockhouse", "The Shaker Song", "Mystery", och var med och skrev och sjöng i den Grammisvinnande "Sassy". Hon fick också ett rykte som vokalarrangör genom att skriva fem av låtarna för gruppens hyllade mästerverk, Vocalese, sju för gruppens Grammisvinnande album Brasil, och vann själv en Grammis 1980 för sitt vokalarrangemang av "Birdland".

Vid sidan av sin karriär som en av grundarna av denna musikinstitution har Siegel också upprätthållit en solokarriär som har gett upphov till nästan ett dussin fint utformade soloalbum och många samarbetsprojekt.

Som pianist och kompositör väver Mattias Nilsson samman vårt nordiska tonspråk med influenser från klassisk, folk och jazzmusik. Genom sina improvisationer och ett mycket varmt och personligt anslag blir detta till ett unikt uttryck och ett musikaliskt landskap med helt nya färgnyanser; ett hoppfullt och ljust nordiskt vemod. Mattias kritikerrosade solodebut Dreams Of Belonging som kom ut 2016 representerar höjdpunkten på en lång resa och upptäckten av en egen röst kombinerat med en kärlek till den svenska musiken. Albumet fick lysande kritik i svensk och internationell press och följdes av solokonserter i Frankrike, Sverige och Storbritannien. Den Nordiska tidskriften Salt Peanuts skrev "... några vill kanske placera honom bland de svenska pianisterna som följde efter Jan Johansson, men Nilsson är så mycket mer än det."

Mattias har spelat med många internationella jazzstjärnor som Butch Miles, Janis Siegel, Sharón Clark, Benny Benack III, Sébastien Charlier, Mads Vinding, Bo Stief, Jesper Thilo, Svante Thuresson, Rigmor Gustafsson och Peter Asplund för att nämna några.

Mattias är del av den långa tradition med innovativa pianister från Sverige som Jan Johansson, Nils Lindberg och Bengt Hallberg på 60-talet och i nyare tid, Bobo Stenson, Esbjörn Svensson, Jan Lundgren och Jacob Karlzon. "Vare sig tangenterna vandrar i svensk folkton, klassisk musik, pop, psalm eller jazz är han briljant och elegant och, inte minst, känslig både i anslag och frasering." (Dan Backman – OrkesterJournalen)

Spotify | Webb | Facebook

På scen:
Janis Siegel - sång
Mattias Nilsson - piano

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 23 februari

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten