Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

-

Ida Nielsen & The Funkbots(DK)

Foto: Boris Breuer
Mer om artisten

Funkigt, funkigt och... mer funkigt – starka melodier och mycket bas! Eller som Ida Nielsen, tidigare kompbasist till Prince, själv säger: ”You can’t fake the funk”. Ida imponerar ständigt med sin teknik, energi och spelglädje. Superbasisten är aktuell med sitt sjätte album "More Sauce, Please!". Räkna med att det nya materialet är lika fullspäckad med funk som vanligt!

  • Letar du efter biljetter eller vill sälja? Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett till försäljning och du som vill köpa kan enkelt se om det finns någon som säljer. Klicka här för att komma till Ticketswap: 28 februari | 29 februari

Ida kallas både för "Bassida" och "Ida Funkhouser" och trakterade basen i Princes kompband The New Power Generation mellan 2010 fram till Princes bortgång 2016. Hon följde även med honom in i studion och ut på turné som en fast medlem i funkrockbandet 3rdeyegirl. Den långa tiden med Prince har tagit Idas musik och spelstil till ren stjärnnivå och det märks att hon spelat med en av musikhistoriens största. Att pop-funk-guden Prince valde Ida Nielsen som basist under sina sex sista år i livet säger en hel del.

Efter åren med Prince har Ida satsat på sin solokarriär. Ida och hennes band "the Funkbots" levererar en energirik funkshow fullspäckad med bra vibbar, tight groove och subtila referenser till sin tidigare arbetsgivare och lärare Prince.

Ida röstades fram som en av de 10 bästa basisterna i världen (tillsammans med andra namn som Stanley Clarke  och Victor Wooten) i den årliga Music Radar-omröstningen 2019.

På scen:
Ida Nielsen - bas och sång
Andiondu Joel Philip (Kuku) Agami - rap
Oliver Engqvist - gitarr och sång
Jens Michael Østergaard (Unge Jens) - trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten