Hudaki Village Band(UKR)

Foto: Michael Fedorak
Mer om artisten

Dessa nio musiker från den ukrainsk-ungersk-rumänska gränsregionen Transkarpatien har uppträtt tillsammans under mer än 20 år. Deras repertoar speglar den etniska mångfalden i regionen där blandningen av romska klanger, judisk nostalgi och humor, ukrainsk-karpaternas sångstil och rumänsk melodiös lätthet tydligt kan urskiljas.

Hudaki presenterar sig själva som ett Maramures-band och ett av huvuddragen i kulturen i dessa bergsbyar är en blandning av humor och envishet som man kan känna, höra och se i bandets framträdanden och ovanliga klädsel. Denna traditionella musik sjungs och spelas fortfarande i byarna, särskilt vid bröllop.

Gruppen har turnerat runt om i Europa och nu mer än någonsin på grund av kriget i hemlandet. Framträdanden inkluderar Sziget Festival i Budapest, Fusion, Bardentreffen och TFF Rudolstadt i Tyskland, KlezMore i Wien, Notes d'Equinoxes Delémont och Festival des 5 Continents i Schweiz, Suds-Arles (F) , Balkan-Trafik i Bryssel, Gooikoorts Belgien och Respect i Prag. 2021 deltog Hudaki Village Band i det officiella showcase-programmet för WOMEX i Porto och Pin-Conference i Skopje.

"Hudaki Village Band var en oväntad fröjd på WOMEX. Jag förväntade mig en högenergisk östeuropeisk dansfest, som de definitivt levererade. Jag förväntade mig inte ett nyanserat och fascinerande framträdande som ändrade ton och energi när olika bandmedlemmar tog rampljuset. Det var verkligen en by av människor, full av personligheter och stilar som var distinkta och fascinerande, samt att det var ett fantastiskt partyband!” - Neal Copperman, AMP Concerts (Albuquerque, New Mexico, USA)
 
På scen:
Kateryna Yarynych – sång
Olha Senynets – sång och Ütögardon
Vasyl Rushchak – slagverk och sång
Mykhailo Shutko – violin och sång
Yuri Bukovynets – klarinett och sång
Volodymyr Korolenko – tsymbaly (hackbräde/cittra)
Vitaliy Kovach – gitarr och sång
Serhiy Kovach – bayan (dragspel) och plonka
Volodymyr Tishler – kontrabas

En del av intäkterna från gruppens turné kommer att gå till flyktingar i Ukraina.

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 27 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten