Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Hudaki Village Band(UKR)

Foto: Michael Fedorak
Mer om artisten

Dessa nio musiker från den ukrainsk-ungersk-rumänska gränsregionen Transkarpatien har uppträtt tillsammans under mer än 20 år. Deras repertoar speglar den etniska mångfalden i regionen där blandningen av romska klanger, judisk nostalgi och humor, ukrainsk-karpaternas sångstil och rumänsk melodiös lätthet tydligt kan urskiljas.

Hudaki presenterar sig själva som ett Maramures-band och ett av huvuddragen i kulturen i dessa bergsbyar är en blandning av humor och envishet som man kan känna, höra och se i bandets framträdanden och ovanliga klädsel. Denna traditionella musik sjungs och spelas fortfarande i byarna, särskilt vid bröllop.

Gruppen har turnerat runt om i Europa och nu mer än någonsin på grund av kriget i hemlandet. Framträdanden inkluderar Sziget Festival i Budapest, Fusion, Bardentreffen och TFF Rudolstadt i Tyskland, KlezMore i Wien, Notes d'Equinoxes Delémont och Festival des 5 Continents i Schweiz, Suds-Arles (F) , Balkan-Trafik i Bryssel, Gooikoorts Belgien och Respect i Prag. 2021 deltog Hudaki Village Band i det officiella showcase-programmet för WOMEX i Porto och Pin-Conference i Skopje.

"Hudaki Village Band var en oväntad fröjd på WOMEX. Jag förväntade mig en högenergisk östeuropeisk dansfest, som de definitivt levererade. Jag förväntade mig inte ett nyanserat och fascinerande framträdande som ändrade ton och energi när olika bandmedlemmar tog rampljuset. Det var verkligen en by av människor, full av personligheter och stilar som var distinkta och fascinerande, samt att det var ett fantastiskt partyband!” - Neal Copperman, AMP Concerts (Albuquerque, New Mexico, USA)
 
På scen:
Kateryna Yarynych – sång
Olha Senynets – sång och Ütögardon
Vasyl Rushchak – slagverk och sång
Mykhailo Shutko – violin och sång
Yuri Bukovynets – klarinett och sång
Volodymyr Korolenko – tsymbaly (hackbräde/cittra)
Vitaliy Kovach – gitarr och sång
Serhiy Kovach – bayan (dragspel) och plonka
Volodymyr Tishler – kontrabas

En del av intäkterna från gruppens turné kommer att gå till flyktingar i Ukraina.

Läs mer Dölj

Mer om artisten