Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Hellskotta - Firar 10 år!

Foto: Sussa Stubbergaard
Mer om artisten

Vissa kallar det fusion, jazzfunk eller beatjazz – vi kallar det för Hellskotta. Hellskotta bildades 2012 och har blivit ett sammansvetsat liveband som vågar ta ut svängarna. Musiken rör sig i jazzens landskap med fokus på groove och rytmer - en smältdegel av olika stilar och uttryck. 2022 firar gruppen tio år som band och släpper i samband med det sin fjärde skiva.

Hellskottas musik är energisk, utåtriktad och pulserande men har samtidigt plats för lugna öppna partier, inslag av elektroniska texturer och det rytmiskt utmanande.

"Kvaliteten är garanterad när Hellskotta presenterar sig för tredje gången på denna cd. Jag blir glad och upprymd av denna sköna mix av rytm och riff. Prova själv och drick av denna nypressade jazzjuice!” Jonas Linge - Lira.se

Betyg 4/5: ”På ”Badibado” ger de prov på intrikata blåsarrangemang och suggestiva klanger och rytmer. Med inlån från andra genrer och roliga samplingar får de till en imponerande bredd.” – Björn G Stenberg, unt.se.

På scen:
Sofi Hellborg - saxofoner
Göran Abelli - tromboner
Erik Skott - gitarr
David Carlsson - bas
Andreas Baw - trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten