Helena Josefsson & Magnus Börjeson

Foto: Hélène Mönnich (Magnus), Martin Josefsson (Helena)
Mer om artisten

Det är ingen överdrift att säga att Helena Josefsson och Magnus Börjeson möttes i rampljuset. Under många år har de stått på scen såväl i Sverige som i Buenos Aires, Kapstaden, London och många andra världsstäder under otaliga turnéer med Per Gessle och Roxette. Denna kväll bjuder de på en unik musikupplevelse där de två egensinniga artisterna varvar eget material med favoriter av andra låtskrivare som gjort avtryck på dem. Med sig har de ett avskalat program som sätter ljuset på två skånska musikbegåvningars alldeles speciella talanger, där sångerna och rösterna bärs fram av ett sparsmakat och mestadels akustiskt komp.

När året är som mörkast behöver man ljusa nyheter som mest. Så vad sägs om ett musikaliskt vårtecken redan nu? Den 29 april blir det nämligen ett unikt tillfälle att uppleva duon Helena Josefsson och Magnus Börjeson på Victoriateaterns scen i Malmö.

Med ett förflutet både som soloartist, frontfigur i bandet Sandy Mouche och sångerska på otaliga andra projekt (Helena) samt Beagle, Metro Jets och konstprojektet Six Drummers (Magnus), har de dessutom utforskat sina egna högst personliga vägar i popkulturens snåriga skog.

Så vad kan vi förvänta oss?
 - Ohh…det blir vackert, busigt, lekfullt och existentiellt i en intim blandning, säger Helena.
 - En afton med koks i lasten, säger Magnus

Läs mer Dölj

Mer om artisten