Upptäck Victoria!

Helen Salim

Foto: Klara Bond
Mer om artisten

Sångerskan och kompositören Helen Salim är aktuell med sitt debutalbum. Hennes röst och musik har beskrivits som berörande, unik och sublim. Musik som lämnar avtryck och får lyssnaren att kliva in i ett berörande och berättande landskap av modern harmonik, kombinerat med en traditionell akustisk jazzsättning som ramas in av Helens mångfacetterade, kristallklara röst.

Denna konsert skulle ägt rum 2/2, 2022 men är flyttad till 7/9, 2022.

Biljetter som köpts till det ursprungliga datumet är giltiga på det nya datumet. För frågor angående dina biljetter vänligen kontakta Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu.

---

Att Helen Salim är uppvuxen i Skåne med persiska rötter och numera baserad i Stockholm, har gjort att hennes hennes musikaliska väg är under ständig utveckling. Efter att ha avslutat sina studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm tog Helen med sina egna kompositioner och klev in i studion tillsammans med ett gäng namnkunniga musiker inom svensk jazz. Den 10 september släpptes det omtalade debutalbumet "Imaginary Gardens" via norska skivbolaget AMP Music & Records. Helen sitter numera i styrelsen för Riksförbundet Svensk Jazz och Föreningen Sveriges Jazzmusiker för att bidra till jazzens utveckling i Sverige.

”Det är en nåd att stilla bedja om att ha sitt eget, djupt originella musikaliska universum redan från och med debutalbumet. Men Helen Salim behöver inte be.” (Alexander Agrell, Sydsvenskan 2021)

"Det finns inga svaga punkter i den här musiken. Det är en slags historia skriven i ljud, ord och fraser. Extremt subtilt och rent, med en passion för möten av andra kulturer och stilar.” (Jazz-fun, Berlin)

"...en röst som bottnar sig i ett traditionell förhållningssätt, men som använder mikrointervall på ett sublimt sätt och utnyttjar rösten som det steglösa instrument det faktiskt är." (Magnus Östnäs, Orkesterjournalen 2021)

På scen:
Helen Salim – sång
Hannes Bennich – altsaxofon
Britta Virves – piano
Tomas Sjödell – kontrabas
Jonas Bäckman – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 7 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
50 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong


Biljetter som köpts till 2/2 är giltiga.

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Mer om artisten