Harmonica Showdown - Sweet Marta, Greger ”Knock-Out Greg” & Steve ”West” Weston

Mer om artisten

Harmonica Showdown består av tre munspelskonstnärer i toppklass med långa professionella karriärer från de europeiska och svenska bluesscenerna. Sweet Marta från Barcelona med sin feta harpton som gör publiken vild, Steve ”West” Weston en av Londons absoluta toppmunspelare och Greger ”Knock-Out Greg” Andersson – en av Sveriges främsta munspelare och sångare i sin genre! Trion backas dessutom upp av det eminenta bandet The Scandinavian Blue Flames.

På scen:
Sweet Marta är född och uppvuxen i den lilla staden Salt strax utanför Barcelona i Spanien. Marta är unik i sitt slag då hon är en de få, eller kanske den enda, kvinnliga professionella sångerskan och munspelaren som Spanien producerat. Marta är en passionerad bluesmusiker som är djupt rotad i traditionerna. Vid 22-års ålder plockade hon upp munspelet och blev snabbt en mästare på instrumentet, inspirerad av namn som Little Walter, Sonny Boy Williamson, George Smith bland andra. Marta har gjort sitt namn känt genom att ha turnerat mycket aktivt i Europa med sitt band Sweet Marta & The Blues Shakers.

Greger ”Knock-Out Greg” mötte bluesen i mitten på 80-talet genom de lokala munspelsmästarna Jan ”Harmonica” Sjöström och ikonen Sven Zetterberg, som uppträdde med sitt band Chicago Express i närheten av Södertälje där Greger som ung pojke gick i skolan. Vid 19 års ålder började Greger bemästra sitt instrument och startade sitt första band ”Knock-Out Greg & The Blue Weather” med vilket han turnerade flitigt i över 20 års tid. Gregers munspelsstil hämtar influenser från tidiga munspelshjältar som De Ford Bailey, Little Walter och Big Walter – men även från de mer moderna hjältarna som William Clarke och Gary Primich. Under åren har han skapat sitt egna feta sound!

Steve ”West” Weston är en av Londons absolut främsta munspelare. Hans harpton är extraordinär, precis som hans smak och stil som baseras på Chicago/west coast. Efter att redan som sjuåring blivit introducerad för pianot med några klassiska boogie woogies kände Steve snabbt kallet till musiken. Steve Weston klassas som bland de bästa bluesmunspelarna på de europeiska bluesscenerna. Hans munspelsstil är djupt rotad i traditionerna från harplegender som Sonny Boy Williamson 2 och Little Walter. Samtidigt utvecklar Steve dessa traditioner och tar de framåt.
 
The Scandinavian Blue Flames:
Tomi Leino – gitarr
Fredrik von Werder – keyboard
Lars Näsman – bas
Marcus Andersson – trummor
 

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 29 maj

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Student / Pensionär

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten