Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Upptäck Victoria!

Hannes Bennich - When Losing A Dream To Reality

Foto: Gianluca La Bruna
Mer om artisten

Med ett stort sound och ett starkt musikaliskt uttryck har den Malmöbaserade altsaxofonisten och kompositören Hannes Bennich snabbt utmärkt sig på den nordiska jazzscenen. Nu är han aktuell med sin debutskiva ”When Losing A Dream To Reality” som släpptes under hösten 2022. Skivan innehåller originalmusik skriven för hans kvartett som består av pianisten Britta Virves, basisten Tomas Sjödell och trummisen Emil Norman.

Hannes Bennich föddes 1994 i Norrköping och började spela saxofon som 10-åring. Han  är bosatt i Malmö sedan 2016 där han studerat vid Malmö Musikhögskola. Hannes har uppmärksammats för sin rytmiska spelstil och tekniska frihet och hörs spela i många olika konstellationer. Han är bland annat fast medlem i ”Ola Åkermans Common Ground" tillsammans med Karl-Martin Almqvist, Johnny Åman, Johan Leijonhufvud och Sal Dibba. Han är även medlem i Helen Salims band som 2021 debuterade med det hyllade albumet "Imaginary Gardens”. Under 2020 blev Hannes medlem i Kathrine Windfeld Sextet med vilka han har turnerat runt om på några av Europas största jazzscener och festivaler så som Leopolis Jazz, Stuttgart Jazzopen, Montmartre, Ronnie Scotts med flera.

Debutskivan släpptes den 28:e oktober 2022 på det brittiska skivbolaget Whirlwind Recordings. Hannes är den första svenska bandledaren på skivbolaget.

På scen:
Hannes Bennich – saxofon
Britta Virves – piano
Tomas Sjödell – bas
Emil Norman – trumset

Rättelse: I nyhetsbrevet som skickades ut den 24/11 framgick det felaktigt att Helen Salim skulle gästa konserten, så är inte fallet och vi beklagar felet. Om du av denna anledning vill återköpa dina biljetter så gör vi självklart det. Kontakta i så fall Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu, vi behöver ditt krav på återköp inom 2 veckor, senast 14/12. Tack!

Läs mer Dölj

Mer om artisten