Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Upptäck Victoria!

Hannes Bennich - When Losing A Dream To Reality

Foto: Gianluca La Bruna
Mer om artisten

Med ett stort sound och ett starkt musikaliskt uttryck har den Malmöbaserade altsaxofonisten och kompositören Hannes Bennich snabbt utmärkt sig på den nordiska jazzscenen. Nu är han aktuell med sin debutskiva ”When Losing A Dream To Reality” som släpptes under hösten 2022. Skivan innehåller originalmusik skriven för hans kvartett som består av pianisten Britta Virves, basisten Tomas Sjödell och trummisen Emil Norman.

Hannes Bennich föddes 1994 i Norrköping och började spela saxofon som 10-åring. Han  är bosatt i Malmö sedan 2016 där han studerat vid Malmö Musikhögskola. Hannes har uppmärksammats för sin rytmiska spelstil och tekniska frihet och hörs spela i många olika konstellationer. Han är bland annat fast medlem i ”Ola Åkermans Common Ground" tillsammans med Karl-Martin Almqvist, Johnny Åman, Johan Leijonhufvud och Sal Dibba. Han är även medlem i Helen Salims band som 2021 debuterade med det hyllade albumet "Imaginary Gardens”. Under 2020 blev Hannes medlem i Kathrine Windfeld Sextet med vilka han har turnerat runt om på några av Europas största jazzscener och festivaler så som Leopolis Jazz, Stuttgart Jazzopen, Montmartre, Ronnie Scotts med flera.

Debutskivan släpptes den 28:e oktober 2022 på det brittiska skivbolaget Whirlwind Recordings. Hannes är den första svenska bandledaren på skivbolaget.

På scen:
Hannes Bennich – saxofon
Britta Virves – piano
Tomas Sjödell – bas
Emil Norman – trumset

Rättelse: I nyhetsbrevet som skickades ut den 24/11 framgick det felaktigt att Helen Salim skulle gästa konserten, så är inte fallet och vi beklagar felet. Om du av denna anledning vill återköpa dina biljetter så gör vi självklart det. Kontakta i så fall Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu, vi behöver ditt krav på återköp inom 2 veckor, senast 14/12. Tack!

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 1 februari

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Mer om artisten