Obs! Tillfälligt insläpp via dörren mellan Kulturcentralen och Victoria.

P.g.a. av det underhållsarbete som Stadsfastigheter genomför av vårt foajégolv så är huvudentrén för tillfället avstängd. Arbetet beräknas vara klart under hösten. Angående lättade restriktioner från och med 29 september: Det är med glädje och viss försiktighet som vi mottar beskedet att Coronarestriktionerna lyfts den 29 september. Vi kommer löpande att släppa upp fler biljetter för programmet under OKTOBER så snart administrationen av dessa är klar – dock inte upp till maxkapacitet. Vi kommer under hösten fortsätta att sälja biljetter per sällskap, dvs. oavsett hur många platser du köper så kommer du aldrig att placeras vid samma bord som ett annat sällskap. Du som ställt dig på vår kölista till evenemang under OKTOBER kommer att få besked om dina biljetter per mail inom kort, men vänligen ha överseende med att det kan ta lite tid innan vi är klara. Tack!

Habib Koité & Bamada - Kharifa(MALI)

Foto: Margot Canton Lamousse
Mer om artisten

Habib Koité är en av Malis största artister på världsscenen. Hans mjuka, intima och stämningsfulla sångstil och personligt färgade gitarrspel har gjort att han nått stor popularitet och framgång nationellt, i USA och Europa. 2019 släppte han sitt sjätte studioalbum "Kharifa". Ett album som både visar hans öppna sinne som historieberättare och det rika maliska musikarvet, samtidigt som det hämtar inspiration från modern musik, som västerländsk rock och folkmusik.

Texterna speglar Koités stora intresse och engagemang för vardagen i staden Bamako. Utan att förneka de problem som plågar hans stad och land – föroreningar, fattigdom, arbetslöshet, sociala klyftor och sjukdom – förblir han optimistisk och hoppfull i sin kamp mot intolerans, okunnighet och censur. Han talar om försoning och efterfrågar ansvar från varje individ.

Koité stämmer sitt instrument enligt den pentatoniska skalan och spelar på öppna strängar – liksom man gör på det västafrikanska stränginstrumentet kamale n’goni, något som bidrar till hans karaktäristiska sound. Han förenar olika stilar och skapar musik med öppenhet och intresse för alla musikgenrer.

Habib Koité föddes 1958 i en griotfamilj i västra Mali, i regionen Kayes och staden med samma namn. Griot är en typ av artist inom västafrikansk musiktradition som kan liknas vid en trubadur, en musikalisk historieberättare eller muntlig historiker. Hans födelseregion angränsar till Senegal och Koité har inspirerats mycket av musiker både från Gambia och Casamance i södra Senegal.

1982 tog Koité examen från Bamako National Institute of Arts och bildade ett par år senare gruppen Bamada, tillsammans med några av sina barndomsvänner – som han fortfarande spelar tillsammans med. Bandnamnet ”Bamada" är ett smeknamn för invånarna i Malis huvudstad Bamako och betyder ungefär "i krokodilens mun”.

Sedan starten på sin karriär har Koité bland annat släppt flera storsäljande och kritikerrosade album, medverkat i The Late Show med David Letterman och porträtterats i magasin som People och Rolling Stone.

Läs mer Dölj
Köp biljett

tisdag 9 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

400 kr vid bord (per person)


På grund av den rådande situationen har vi släppt ett reducerat antalet platser i lokalen, både i salongen och på balkongen. Fler biljetter kan komma att släppas längre fram beroende på vilka restriktioner som gäller vid tidpunkten för evenemanget. Biljetter bokas per sällskap (ett köp = ett sällskap) och bordsplacering sker på plats. Vid specifika önskemål om placering, ange detta som en kommentar vid bokning så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose det. Oavsett vilken plats du bokar så placeras du aldrig med någon ur ett annat sällskap.


Mer information med anledning av Coronaviruset

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten