Reducerat antal platser till höstens föreställningar

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi valt att släppa 120 platser till våra evenemang under hösten 2020. Detta kan komma att förändras beroende på hur situationen utvecklar sig och Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är för tillfället ej bokningsbara.

Håkan Rydin - 50 år som jazzpianist

Foto: Nguyễn Tuấn Anh
Mer om artisten

Håkan Rydin firar 50 år som jazzpianist med en konsert som tar oss igenom hela hans karriär. Under två decennier spelade Håkan i den internationellt uppmärksammade, populära och kritikerrosade jazzgruppen Nexus – som denna kväll återuppstår i första set! I andra set får vi höra Håkans nuvarande grupp: Håkan Rydin Scandinavian trio, som gästas av sångerskan Claudia Campagnol.

Håkans spelstil har beskrivit med ord som ”lyrical" och "cooking” och åren har kantats av framgångar, en mängd uppträdanden och musikaliska samarbeten. Bland annat har han turnerat världen över från och till under 15 år med sångerskan Kim Parker, jazzlegenden Charlie Parkers dotter. Han har framträtt i över 20 länder, bland annat metropoler som Tokyo, Beijing, Moskva, Paris och New York. Dubbel-CDn ”Melodies…” (AdOpen18-002) – en solopianoinspelning från Hanoi – utsågs till månadens album (mars 2019) och 10:e bästa pianoalbum 2019 i amerikanska Jazz Station. Håkan har också ett tjugoårigt samarbete med jazzsångerskan Elisabeth Melander som bestått av framträdanden på duo, kvartett och med en gemensam tentett – ett tiomanna band. Han ingår också i den hyllade gruppen ”Jazz Appear” och under åren 2013-2019 var Håkan professor i jazzpiano vid Musikhögskolan i Malmö.

I första set återuppstår gruppen "Nexus", bestående av:
Håkan Rydin – piano
Inge Petersson – tenor- och sopransaxofon
Ulf Rådelius – bas
Anders Lagerlöv – trummor

Ulf Rådelius var bassist i Nexus och därefter i Håkan Rydin trio. Han har varit jazzproducent vid Sveriges Radio och jazzproducent på Musik i Syd. Numera driver han skivbolaget AdOpen (som gett ut ”Melodies…”). Ulf Rådelius är medlem i italienske pianisten Tony Pancellas trio.

Inge Petersson Lindbäck har länge varit en av de mest efterfrågade och uppskattade saxofonisterna i södra Sverige. 1988 ersatte han Jörgen Nilsson i Nexus. Han är lysande solist och lika fin ensemblemusiker med en öppenhet för olika slags musik. Sedan länge är han medlem i Tolvan.

Anders Lagerlöf har sedan tonåren varit professionell trummis. Först spelade han i Nameloosers som var ett av de mest uppmärksammade popbanden på 60-talet, men snart satsade han helt på jazzen. Förutom i Nexus, spelade han i många år i Tolvan, Mike Falana quintet och på senare år i Jazzin’ Jacks.

I andra set: Håkan Rydin Scandinavian trio feat. Claudia Campagnol
Claudia Campagnol – sång
Håkan Rydin – piano
Mattias Hjorth – bas
Lennart Gruvstedt – trummor

Sångerskan Claudia Campagnol föddes 1987 i Budapest i en musikerfamilj. Hon är uppväxt i Sverige, utbildad på Musikhögskolan i Malmö och bor numera i Köpenhamn. Claudia är en av de få sångerskor som också improviserar som en instrumentalist. Hon spelar piano och uppträder solo och med egen grupp. Claudia har körat bakom självaste Stevie Wonder och är en av Skandinaviens främsta sångerskor i sin generation.

Mattias Hjorth, född 1969 i Göteborg, uppvuxen i Lidköping har varit verksam som frilansmusiker sedan 1990. Mattias melodiösa och lyhörda basspel hörs i många konstellationer, av vilka de mest aktuella är Cennet Jönsson Quartet, Triple Bass Fantasy, Loïc Dequidt Trio & Quartet, Footloose och Eliveation. Han är även en av krafterna i trion Plunge och har med den gjort turnéer i Sverige, Danmark, Schweiz, Italien och Storbritannien och framträtt i radio tillsammans med Bobo Stenson. Han har även jobbat tillsammans med musiker som David Liebman, Tommy Smith, Lotte Anker, Lennart Åberg, Fredrik Ljungkvist, Lina Nyberg och Peter Danemo. Mattias är en uppskattad och efterfrågad improvisations- och ensemblelärare och undervisar på Musikhögskolan i Malmö.

Lennart Gruvstedt  har arbetat som professionell trumslagare och slagverkare sedan 1978. Han föddes i Ystad 1955 och flyttade till Malmö som 16-åring. På Musikhögskolan i Malmö studerade han för professor Bent Lylloff och Ed Thigpen. Efter att ha haft anställning i Det Kongelige Kapel i Köpenhamn kom Lennart med i Danmarks Radios Big Band där han stannade i 12 år. Lennart spelar eller har spelat med nästan ”alla” på den skandinaviska jazzscenen och med många internationella musiker såsom Miles Davis, Michael Brecker, David Liebman, Toots Thielemans, Bob Brookmeyer, Hermeto Pasqual, Eddie Harris och Van Morrison. Han spelade i Niels Henning Örsted Pedersens trio mellan åren 1980 och 1993.
Lennart undervisar också på Musikhögskolan i Malmö där han är lektor.
 

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 4 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong


På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi i nuläget valt att släppa färre platser till våra evenemang under hösten 2020. Detta för att ha större avstånd mellan bord och rader, både i salongen och på balkongen. Dessa platser kan komma att släppas vid ett senare tillfälle beroende på hur situationen utvecklar sig och vilka riktlinjer som kommer från Folkhälsomyndigheten. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är ej bokningsbara.

Mer info

Klicka på "Köp biljett" för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång. De biljetter som inte sålts på förköp säljs i dörren. Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp ring Kulturcentralen på 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten