Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Victoria hyllar Django!

Gustav Lundgren - Romain Vuillemin, Aurélien Trigo & Edouard Pennes

Foto: Noa Lundgren
Mer om artisten

Gustav Lundgren är en av Sveriges mest framstående jazzgitarrister just nu och kallas ofta för landets främste tolkare av Django Reinhardt. Han har Djangos oemotståndliga musik i sitt blodomlopp. Hans melankoliska melodier och snabba improviserade löpningar – virtuost och samtidigt emotionellt laddat. Denna afton har han med sig gitarristen Romain Vuillemin, violinisten Aurélien Trigo och basisten Edouard Pennes på scen.

Denna konsert är framflyttad till den 21/1, 2023.

Om du har köpt biljett till konserten innan den flyttades, så är din gamla biljett giltig på det nya datumet. Om du vill och kan gå då så behöver du inte göra något mer än att hålla reda på det nya datumet. Vill du att vi ska återköpa dina biljetter så gör vi självklart det. Kontakta i så fall Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu el. 040-10 30 20. Glöm inte uppge bokningsnummer. Återkrav måste inkomma inom 1 månad från att konserten ursprungligen skulle ägt rum.

---

Gustav Lundgren har spelat in över 600 släppta låtar. Genom åren har han samarbetat med artister som Jimmy Rosenberg, Doug Weiss, Jorge Rossy, Bill McHenry, Antoine Boyer, Lelo Nika, The Swedish House Mafia, Kleerup, Miriam Bryant, Petra Marklund, Bo Sundström & Anne Sofie von Otter.

Romain Vuillemin har under det senaste decenniet etablerat sig som ett starkt namn på scenen för 30-talsswing och samarbetar med hyllade band som Umlaut Big Band och Collectif Paris Swing. Han leder också sitt eget tribute-band till Django Reinhardt: Romain Vuillemin Quartet och har spelat med de största namnen på den samtida gypsyjazzscenen som Adrien Moignard, Antoine Boyer, Stochelo Rosenberg etc. Han har spelat och turnerat i över 20 länder inklusive USA, Brasilien, Sverige, Spanien, Tyskland och Kanada.

Violinisten Aurélien Trigo är ursprungligen från Paris, men är sedan 2014 aktiv i Stockholm som musiker (han var med i electroswing-bandet Caravan Palace), producent och DJ. Han är skolad vid Paris konservatorium i klassisk fiol, komposition, harmoni, kammarmusik, musikteori, jazzharmomi och arrangeman och har spelat gypsy Jazz sedan 2003. Trigo har arbetat med några av de största namnen inom denna genre inklusive Sebastien Giniaux, Samy Daussat, Antoine Boyer, David Reinhardt, Noé Reinhardt, Tchavolo Schmitt & Samson Schmitt.

Edouard Pennes är en välkänd gitarrist och basist på den internationella gypsy-jazzscenen. Han spelar på klubbar och festivaler runt om i världen och delar ofta scen med gypsyjazz-musiker som Adrien Moignard, Sébastien Giniaux, Tchavolo Schmitt och många fler.

På scen:
Gustav Lundgren – gitarr
Romain Vuillemin – gitarr
Aurélien Trigo – fiol
Edouard Pennes – kontrabas

Om Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16)
Han anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsyjazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Iommi, samt countryveteranen Willie Nelson.

Läs mer Dölj

Mer om artisten