Läs senaste uppdateringen om Covidbevis under Coronainfo | Biljetter till april–maj släpps den 2 dec kl 12!

P.g.a. av det underhållsarbete som Stadsfastigheter genomför av vårt foajégolv så är huvudentrén för tillfället avstängd och insläpp sker via dörren mellan Kulturcentralen och Victoria. Arbetet beräknas vara klart till årsskiftet 21/22.

Victoria hyllar Django!

Gustav Lundgren - Romain Vuillemin, Aurélien Trigo & Edouard Pennes

Foto: Noa Lundgren
Mer om artisten

Gustav Lundgren är en av Sveriges mest framstående jazzgitarrister just nu och kallas ofta för landets främste tolkare av Django Reinhardt. Han har Djangos oemotståndliga musik i sitt blodomlopp. Hans melankoliska melodier och snabba improviserade löpningar – virtuost och samtidigt emotionellt laddat. Denna afton har han med sig gitarristen Romain Vuillemin, violinisten Aurélien Trigo och basisten Edouard Pennes på scen.

Gustav Lundgren har spelat in över 600 släppta låtar. Genom åren har han samarbetat med artister som Jimmy Rosenberg, Doug Weiss, Jorge Rossy, Bill McHenry, Antoine Boyer, Lelo Nika, The Swedish House Mafia, Kleerup, Miriam Bryant, Petra Marklund, Bo Sundström & Anne Sofie von Otter.

Romain Vuillemin har under det senaste decenniet etablerat sig som ett starkt namn på scenen för 30-talsswing och samarbetar med hyllade band som Umlaut Big Band och Collectif Paris Swing. Han leder också sitt eget tribute-band till Django Reinhardt: Romain Vuillemin Quartet och har spelat med de största namnen på den samtida gypsyjazzscenen som Adrien Moignard, Antoine Boyer, Stochelo Rosenberg etc. Han har spelat och turnerat i över 20 länder inklusive USA, Brasilien, Sverige, Spanien, Tyskland och Kanada.

Violinisten Aurélien Trigo är ursprungligen från Paris, men är sedan 2014 aktiv i Stockholm som musiker (han var med i electroswing-bandet Caravan Palace), producent och DJ. Han är skolad vid Paris konservatorium i klassisk fiol, komposition, harmoni, kammarmusik, musikteori, jazzharmomi och arrangeman och har spelat gypsy Jazz sedan 2003. Trigo har arbetat med några av de största namnen inom denna genre inklusive Sebastien Giniaux, Samy Daussat, Antoine Boyer, David Reinhardt, Noé Reinhardt, Tchavolo Schmitt & Samson Schmitt.

Edouard Pennes är en välkänd gitarrist och basist på den internationella gypsy-jazzscenen. Han spelar på klubbar och festivaler runt om i världen och delar ofta scen med gypsyjazz-musiker som Adrien Moignard, Sébastien Giniaux, Tchavolo Schmitt och många fler.

På scen:
Gustav Lundgren – gitarr
Romain Vuillemin – gitarr
Aurélien Trigo – fiol
Edouard Pennes – kontrabas

Om Jean ”Django” Reinhardt (1910.01.23-1953.05.16)
Han anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsyjazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Iommi, samt countryveteranen Willie Nelson.

Läs mer Dölj
Köp biljett

lördag 22 januari

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Student / Pensionär

320 kr vid bord
280 kr på balkong


Biljett som köpts till tidigare inställda tillfällen gäller ej för entré.

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten