Gretchen Parlato Quartet(US)

Foto: Lauren Desberg
Mer om artisten

Sedan början av 2000-talet har den prisbelönta amerikanska jazzsångerskan och låtskrivaren Gretchen Parlato med rätta förtjänat ett rykte som en av de mest innovativa och fascinerande sångerskorna i sin generation. Den färgstarka och uttrycksfulla sångerskan hoppar mellan olika genrer och stämningslägen med en musikalisk vighet som är mycket sällsynt. Parlato är en unik och stark sångerska, med stor bredd och djup talang.

På sin sjätte soloskiva ”Flor” (2021) – ett projekt som hedrar hennes kärlek och beundran för brasiliansk musik och dessutom är hennes första studioinspelning på nästan ett decennium – visar hon sig vara lika brasiliansk som amerikansk, men hon bjuder på en sådan mångsidighet att jazz och Brasilien bara är två av många kryddor i en fantastisk musikalisk gryta. Albumet har gett Gretchen hennes andra Grammy Award-nominering för bästa jazzsångalbum.

"Det här projektet är en återspegling av en tid då jag satte mig själva åt sidan och var helt närvarande som mamma", säger Gretchen. "Jag kan äntligen hitta balansen mellan konstnärlig kreativitet och moderskapet. Mitt syfte har både en högre och djupare mening. Det finns en historia att berätta nu...om vem jag är i den här rollen och hur det återspeglas i musiken." – Gretchen Parlato om "Flor".

Efter att ha medverkat på över 85 album, varav fyra som ledare, fick Gretchen sin första Grammy Award-nominering för Live in NYC (2013) och en eftertraktad 4,5-stjärnig recension från DownBeat Magazine med DVD:n som hamnade på första plats på iTunes-listan över bästa musikvideor. The Lost and Found (2011) fick mer än 30 nationella och internationella priser, inklusive DownBeat Jazz Critics Poll No.1 Vocal Album of 2011 och iTunes Vocal Jazz Album of the Year. Hennes andra release 2009, In a Dream, var JazzTimes Critics Poll Vocal Album från 2009 och hyllades av Billboard som "2009 års mest lockande jazzsångsalbum."

Läs mer Dölj
Köp biljett

måndag 17 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten