Med anledning av Corona: Resterande evenemang under året ställs in med omedelbar verkan

På grund av den rådande situationen har vi tvingats att ställa programmet under resten av året från och med 16 november. Läs mer under fliken "Coronainfo" för information om återköp eller läsa mer om hur du kan stödja oss genom Coronakrisen. Vi ber er ha överseende med att det kan ta lite längre tid att få kontakt med Kulturcentralen, då det är hög belastning på biljettkassan just nu. Tack för visad förståelse.

Goran Kajfeš Tropiques + Christer Bothén

Mer om artisten

Trumpetaren och kompositören Goran Kajfeš hör till en av de mest uppmärksammade och hyllade svenska jazzprofilerna under 2000-talet. Med sitt nya projekt, Tropiques, kommer han med helt ny musik influerad av minimalism och modern dans. Tropiques leker med vårt tidsbegrepp och försätter oss i musikalisk hypnos.

GORAN KAJFEŠ TROPIQUES+ Christer Bothén Detta är Tropiques releaseskonsert för bandets andra album, med legendariska basklarinettisten Christer Bothén som gäst.Goran Kajfeš Tropiques spelar en unik typ av musik som skulle kunna beskrivas som hypnojazz. Gruppens musik skapas utifrån en semiimproviserad ingång som ofta tar utgångspunkt i enkla fragment (basgångar, melodier) som repeteras, förskjuts och omorkestreras i stunden. Inom denna struktur skapas en musik som är intensiv och händelserik, men som innehåller få kontraster och plötsligheter. Med sin långa formkurvor försätter den både musiker och lyssnarna i ett tillstånd, en resa bland färger som gradvis läcker in i varandra och skiftar. Den konstnärliga kärnan rymmer en motkommentar till den uppskruvade snabbmatskultur som är vår samtid. Bandets musik är en musikalisk uppmaning till reflektion och nedsaktande genom lyssnandet. Detta är musik som låter låter lyssnaren vara i och bli till, tillsammans med ljuden. Debutskivan "Enso" fick oerhört positiva recensioner i Sverige och internationellt, recensioner som vittnade om ett starkt behov av denna musik. Kanske för att den säger något om vår samtid och om vikten av att vara i nuet. Läs Håkan Engströms recension i Sydsvenskan av gruppens första album ”Enso” (2017):Kajfeš bantar bandet och går in i aktivt vilolägeGoran Kajfeš är förutom musiker en sällsynt mångsidig producent och kompositör. Han är även aktiv i och leder grupper som Subtropic Arkestra, Oddjob, Nacka Forum, Fire! Orchestra, Angles 9, Pan-Scan Ensemble and Magic Spirits Quartet. Han har sitt eget skivbolag, Headspin Recordings. Goran Kajfeš har vunnit Nordiska musikpriset och fått flera Grammisutmärkelser. På scen:Goran Kajfeš – Trumpet, SynthAlexander Zethson – Piano, Orgel, SynthJohan Berthling – kontrabasJohan Holmegard – trummor+ Christer Bothén – basklarinettFoto: Klara G
Läs mer Dölj

Mer om artisten