Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Göran Månsson & Friends: Ol’jansa

Mer om artisten

Alla är överens om att Göran Månsson, från känd musikerfamilj i Medelpad och en av Sveriges mest uppskattade flöjtspelare, är den rätte att lyfta fram låtskatten av den legendariske spelmannen Ol’Jansa. Månsson har på bästa sätt, frambringat minnet av Ol’Jansa, och med stor känslighet skapat ett sound som är närvarande i vår multikulturella samtid.

Mix Musik presenterarGÖRAN MÅNSSON & FRIENDS: OL’JANSA Pipspelmannen Olof Jönsson (1867 – 1953) från Härjedalen eller Ol’Jansa som han också kallade använde sitt instrument, Härjedalspipan, mest för sin egen skull, något som var rätt vanligt bland folkliga flöjtspelare. Men Olof och hans musik måste ändå ha uppfattats som mycket spännande, ja även exotisk, då Sveriges Radio spelade in hans låtar vid tre olika tillfällen mellan 1935 och 1951.Den virtuose flöjtisten Göran Månsson från Haverö i Medelpad har samlat ihop en ny spännande konstellation med musiker från olika bakgrund som rock, folkmusik, klassisk musik och jazz. De ger Ol’Jansas musik en ny klang från vår multikulturella samtid, som uppstår när härjedalspipan möter det japanska nationalinstrumentet koton, spelad av Karin Nakagawa. För att beskriva Göran Månssons hyllning till denna låtskatt ligger ord som lekfullt, gränsöverskridande och nyskapande nära till hands. Han ger en ny identitet till Härjedalspipan och platsen den kommer ifrån. Efter att ha hört musiken är det svårt att tänka sig en värld utan Ol’Jansa och de flödande tonerna från flöjten. På scenen:Göran Månsson – flöjterKlara KällströmFanny KällströmMartin von SchmalenseePatrik KällströmKarin Nakagawa - koto
Läs mer Dölj

Mer om artisten