Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

20-årsjubileum

Fredrik Kronkvist Quintet - Skivläpp: Live at Unity

Foto: David Pahmp
Mer om artisten

Internationellt hyllade saxofonisten Fredrik Kronkvist firar 20-årsjubileum! Två decennier har gått sedan skivdebuten i eget namn och för att fira ger han sig ut på turné med två rykande heta vinyler, inspelade på Unity Jazzclub, som släpps under 2023. Fredriks kvintett spelar en modern svängig och bluesmättad jazz med tajta arrangemang och härligt samspel, med en utåtriktad repertoar i jazzhjältarna Cannonball Adderleys och Roy Hargrooves själfulla och mångfacetterade anda.

Fredrik Kronkvists mångsidiga och kreativa sinne i kombination med en djup kunskap om instrumentet och jazzens olika världar, har gjort honom till en av Sveriges internationella jazzstjärnor. Han har spelat in skivor i New York tillsammans med några av jazzscenens största namn.

Inte mindre än 20 album på 20 år har det blivit, många med internationella världstjärnor – och jubileumsalbumen är Fredriks första live-inspelade skivor någonsin. På dessa fångas den positiva energi som alltid skapas tillsammans med publiken när Fredrik och hans energifyllda band dyker upp. Både hans kompositioner och improvisationsförmåga tar tag i lyssnarna när han går till kärnan i musiken med sina starka melodier och sitt stora sound.

“On the basis of the modern formal language of classical jazz he goes with hardbopping tone straight back to the here and now and the modern jazz subtly swinging on the beat with agile edged often modal harmonic and a multilingual eloquent phrasing.” Jazzthing Magazine

Fredrik Kronkvist Quintet består utav några av de mest spännande artisterna på den svenska musikscenen just nu. Programmet är en varierad och energifylld musikupplevelse där publiken välkomnas att klappa och sjunga med i denna glada och inbjudande jazz med inslag av medryckande gospel.

På trummor hör vi svängiga trumfenomenet Adam Ross, nya stjärnskottet Olof Wullt på gitarr, den upplyftande pianisten Sven-Erik Lundeqvist på piano och på bas har vi Simon Petersson som med sitt studsiga basspel skapar ett djupt sväng för alla att stampa foten till.

På scen:
Fredrik Kronkvist – altsaxofon
Olof Wullt – elgitarr
Sven-Erik Lundeqvist – piano
Simon Petersson – kontrabas
Adam Ross – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 6 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten