Med anledning av Corona

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi tvingats att ställa in ett stort antal evenemang. Vid genomförande av evenemang kommer vi givetvis att följa gängse regler och rekommendationer som finns på plats vid tillfället. Läs mer under hur vi arbetar med trygghet och programförändringar under fliken "Coronainfo".

Flygelinvigning Med Per Tengstrand: Klassikerna/romantikerna

Mer om artisten

Äntligen är det dags för den officiella invigningen av Victoriateaterns nya Steinwayflygel! Under våren påbörjade vi en insamlingskampanj för att finansiera en Steinwayflygel till teatern. Kampanjen pågår fortfarande, men nu står flygeln på plats och vi har bjudit in världsartisten och ambassadören för vårt projekt – Per Tengstrand – för att inviga den! Per som är en av Sveriges och Världens främsta pianister, bjuder med oss på en tvådagarsresa med pianomusiken genom tiderna.

FlygelinvigningPER TENGSTRAND 5/9 KLASSIKERNA:BACH, MOZART & BEETHOVEN6/9 ROMANTIKERNA:CHOPIN, RACHMANINOFF, BRAHMS OCH LISZT*Kombipris: Köper du biljett till båda konserterna kostar det totalt 400:- vid bord el. 335:- på balkong. Stud/pens: 335:- vid bord eller 265:- på balkong. Gäller endast vid köp över disk hos Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, vid köp av båda biljetterna samtidigt eller vi uppvisande av konsertbiljett till en av kvällarna. Bli flygelsponsor: Vi på Victoriateatern har länge längtat efter att ha en riktigt bra flygel på teatern och har därför startat en insamlingskampanj för att finansiera ett inköp av en Steinwayflygel, modell O. Genom en donation till vår flygelfond bidrar du till att höja kvaliteten på vårt musikaliska programutbud och hjälper oss att säkra Victoriateaterns framtid och ställning som en av Malmös mest vitala och aktuella scener. Läs mer om hur det går till att bli sponsor här: www.victoria.se/flygel. Kontakta oss på flygel@victoria.se eller ring 040 97 66 02 för att bli sponsor eller för att få reda på mer. Per Tengstrand är en pianist som vid tolv års ålder debuterade med Helsingborgs Symfoniorkester. Han föddes 1968 i Växjö och har studerat för bland annat Hans Pålsson, Dominique Merlet och Romuald Sztern. Under åren har han spelat in skivor med verk av Brahms, Chopin och Beethoven. Han är också huvudpersonen i Magnus Gertten och Stefan Bergs dokumentärfilm Solisten. Per har fått mycket beröm för sin teknik och säkerhet vilket även har visats i de utmärkelser som han har fått. Han har bland annat vunnit Cleveland International Piano Competition, fått den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibu som den yngsta någonsin och när han tilldelades första pris för sina slutexamina vid konservatoriet i Paris bröt publiken det 200 år gamla applådförbjudet.Idag bor Per i USA med sin fru där han har gör stor succé, både på konserter och skivor. Han arbetar regelbundet med de stora orkestrarna i Skandinavien och är konstnärlig ledare för Helsingborg Pianofestival och New Nordic Music Festival i New York.Foto: Sascha Kajic. Bilden är tagen under Pers konsert/Steinway showcase på Victoriateatern den 25 april, 2018. Det var första gången fick möjlighet att höra flygeln på plats.
Läs mer Dölj

Mer om artisten