Victoria dansar!

Fanfare Ciocărlia(RO)

Foto: Arne Reinhardt
Mer om artisten

De har kallats för världens snabbaste brassband; Fanfare Ciocărlias oöverträffade talang att förena balkanblås och romska bröllopsmelodier med stänk av jazz, pop och rock, allt framfört med galen precision i ett halsbrytande tempo, har gett dem kultstatus och en självklar plats på den musikaliska världskartan. Efter succén 2022 kommer de nu tillbaka för ytterligare en konsert!

En till synes oändlig och gropig väg slingrar sig förbi böljande kullar som inte vill kallas berg – någonstans i nordöstra Rumänien nära Moldaviens gräns. Förbi hus som ser ut att vara utkastade i landskapet av Chagall på måfå. Sneda och djärvt färgglada står de i leran, med fönster som tittar storögt på förbipasserande. Vid något tillfälle gör resenären en sista tvär vänstersväng och når slutligen födelseplatsen för ett av de mest otroliga fenomenen inom brassmusik: Zece Prăjini – platsen där allt började för Fanfare Ciocărlia. Här, 1997, bestämde sig 12 musiker för att erövra världen med djupa stötar från tubor och tenorhorn som blandas i vild kakofoni med trumpeter och saxofoner.

Att släppa loss den östeuropeiska brassmusikens glädjefulla kraft i världen var tanken! Redan 1998 då gruppen släppte sitt första album befäste de allvaret med sitt uppdrag; trumpetaren Radulescu sa då: "... just wait and see - at some point we're going to play on Mars". Sedan detta uttalande har bandet rest miljontals kilometer på otaliga turnéer i sina försök att nå den röda planeten.

Två och ett halvt decennier, tusentals shower och 9 studioalbum senare, stod Fanfare Ciocărlia på toppen av sin karriär. Så kom pandemin. Som för miljontals andra artister runt om i världen betydde detta ett abrupt stopp för allt arbete. Men, medan världen verkade stå stilla, blev bandets många fans aktiva och hjälpte dem att fullborda sitt sedan länge planerade 25-årsjubileumsalbum, både med ekonomiskt stöd och uppmuntrande ord. Albumet "It Wasn't Hard To Love You" är en musikalisk hyllning till Fanfare Ciocărlias fans. Det är det senaste kapitlet i berättelsen om ett stort band från en liten by, ett band vars högsta önskan är att få folk att le och dansa för en lång tid framöver!

Obs! Detta är en stående konsert. Varken mat eller dryck får medtagas.

Läs mer Dölj

torsdag 24 oktober

Insläpp20:00 På scen21:00

Förköpspris

250 kr i salong (stående)
300 kr på balkong (sittande med rätt att gå ner i salongen)

Barn under 15 år (gäller i vuxens sällskap)

125 kr i salong (stående)
150 kr på balkong (sittande med rätt att gå ner i salongen)

Pris i dörren

300 kr endast i mån av plats

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Victoria dansar!

Till denna konsert köper du onumrerad ståplats i salongen eller numrerad sittplats på balkongen. Det finns endast möjlighet att sitta om du köper biljett på balkongen.

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig varken mat eller dryck till oss när det är Victoria dansar!

Läs mer: Vad är Victoria dansar!?

Mer om artisten