Fairport Convention(UK)

Mer om artisten

Det brittiska folkrockbandet Fairport Convention bildades 1967 och har alltså funnits i mer än 50 år. De var pionjärer i genren och var med då keltisk och brittisk musiktradition smälte samman med den moderna rockmusiken. Bandets passion för att spela live har aldrig svalnat och de drar fulla hus år efter år!

Obs! Konserten är inställd.

Tyvärr har Fairport Convention valt att ställa in konserten den 1/11 samt hela sin turné på grund av oklara rese-, tull- och karantänregler som ett resultat av Brexit och pandemin. Vi kommer att återbetala dina biljetter. Vid frågor om biljetter och återbetalning kontakta Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu .
---

Medlemmarna har varierat genom åren, men grunden utgörs fortfarande av de två ursprungsmedlemmarna Simon Nicol på gitarr och sång och Dave Pegg på bas, som numera kompletteras av Chris Leslie på fiol, mandolin och sång och Ric Sanders på fiol, samt den tidigare Cat Stevens-trummisen Gerry Connway.

Gruppens stora genombrott kom 1969 när de släppte det banbrytande albumet "Liege & Lief", som utnämnts till ”The Influential Folk Album of All Time" på BBC Lifetime Achievement Award. För att markera att 50 år gått sedan debutalbumet har gruppen släppt ett nytt album med titeln 50:50\@50.

Bandet kommer att spela ett urval av spår från albumet samt etablerade favoriter från sin omfattande repertoar.

På scen:
Simon Nicol – gitarr och sång
Dave Pegg – bas
Chris Leslie – fiol, mandolin och sång
Ric Sanders – fiol
Gerry Connway – trummor och slagverk

Läs mer Dölj

Mer om artisten