Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

-

Emil Jensen

Foto: Margareta Sandebäck
Mer om artisten

En upprymmande upplevelse med en av Sveriges mest lysande scenkonstnärer. Under hösten släpper Emil Jensen ett nytt album och kommer till Victoriateatern under inte mindre än fyra kvällar. Föreställningarna blir fulla av både ny musik och gamla favoriter – och så förstås en massa magiska mellansnack med Emils unika blandning av ordtrolleri, humor och allvar.

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst, musik och scennärvaro men också för det engagemang som löper som en röd tråd genom hans artisteri. Senast mottog han Karl Gerhard-priset för sina texter och Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, dessutom har han fått flera miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage. Han har hyllats både för sina Sommarprat och Vinterprat i Sveriges Radio och som krönikör på söndagar i ”Godmorgon, världen” P1 där han även hörs återkommande i programmet ”Tankar för dagen”.

Emils liveframträdanden har beskrivits som just sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga berättelser, lyrik och komik.

”Bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.”  - Ur motiveringen till Gustav Frödings lyrikpris

Under de senaste åren har han turnerat med sina säregna föreställningar för fullsatta hus genom hela landet – på allt ifrån Dramaten i Stockholm till Way out west i Göteborg, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr. Sommaren 2022 gjorde Emil en uppmärksammad klimatturné genom Sverige, helt och hållet på cykel. 400 mil med gitarren i lådan, solcellspanel på pakethållaren och 40 uppträdanden med föreställningen ”Än susar skogen” – som inte lämnade någon oberörd. En egensinnig men stenhårt konkret manifestation för hållbarhet, fred och det snillrika livet på jorden.
 

Läs mer Dölj

onsdag 6 december ( Fler datum: - )

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

400 kr vid bord
360 kr på balkong

Student / Pensionär

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten