Läs senaste uppdateringen om Covidbevis under Coronainfo | Biljetter till april–maj släpps den 2 dec kl 12!

P.g.a. av det underhållsarbete som Stadsfastigheter genomför av vårt foajégolv så är huvudentrén för tillfället avstängd och insläpp sker via dörren mellan Kulturcentralen och Victoria. Arbetet beräknas vara klart till årsskiftet 21/22.

Duo Ruut(EST)

Foto: Ako Lehemets
Mer om artisten

På varsin sida om en estnisk cittra sitter musikerna Ann-Lisett Rebane och Katariina Kivi. Med instrumentet i kombination med sina distinkta röster komponerar de musik där bara fantasin sätter gränserna. Inspirerade av musiktraditionerna i sitt estniska arv och influerade av en mängd olika kulturella uttryck och intryck skapar Duo Ruut ett sound som är minimalistisk i grunden men samtidigt fullt av nya och fantasifulla idéer.

Musikerna och låtskrivarna Katariina Kivi och Ann-Lisett Rebane har spelat ihop sedan 2017. I december 2019 släppte de sitt debutalbum "Tuule sõnad" som tilldelades priset för Årets debutalbum av Estonian Ethno Music Awards 2020. Samma album nominerades även till Årets debutalbum och Årets etniska/folkalbum av Estonian Music Awards 2021. Sommaren 2021 släppte Duo Ruut en EP med namnet “Kulla kerguseks” (“Golden Light”) som redan har fått starkt stöd internationellt.

Duon har hunnit med att turnera i Europa, Uzbekistan och Japan (Celtic Connections, Suono Mobili, Tallinn Music Week, Thalia Theatre, Sharq Taronalari, Jazzkaar etc) och musiken har hörts i internationella medier som National Public Broadcasting Italy (NO RAI), Estonian Public Broadcasting (ETV, Viker Radio, Classic Radio), NTS Radio, Songlines etc.

"A duo that share one instrument. A kannel is an indigenous variation of the zither, a miraculous machine that can be simultaneously harmonic, melodic and percussive, especially in the hands of this twosome, whose four hands still each appear to multitask" - Under the Radar

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 18 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Student / Pensionär

200 kr vid bord
160 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten