Dominic Miller - Vagabond(ARG/UK)

Foto: Christoph Bombart
Mer om artisten

Han är kanske mest känd som Stings skicklige side-kick-gitarrist, men kompositören och gitarrvirtuosen Dominic Miller har släppt inte mindre än tolv album i eget namn. Nu är han aktuell med det nya albumet "Vagabond" där han har skapat en fascinerande ljudblandning av jazz, pop, akustisk folkmusik, samtida klassisk musik och latinska element. Med sig har han musiker i världsklass - Ziv Ravitz på trummor, Nicolas Fiszman på bas och Mike Lindup på piano.

  • Letar du efter biljetter eller har du fått förhinder och vill sälja din? Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang, bli medlem och ladda upp din biljett till försäljning och du som vill köpa kan enkelt se om det finns någon som säljer. Klicka här för att komma till Ticketswap.

Dominic Miller föddes i Buenos Aires av en irländsk mor och en amerikansk far. Han studerade gitarr vid det prestigefulla Berklee College och London Guildhall School of Music och åtnjuter ett avundsvärt rykte både i den professionella musikvärlden och bland musikfans över hela världen.

Sedan slutet av 80-talet har han varit en högt eftertraktad studiomusiker. Om du lyssnat på inspelningar med exempelvis Phil Collins, The Chieftains, Eddi Reader, Katie Melua, Bryan Adams, Paul Young, Nigel Kennedy, Peter Gabriel eller Tina Turner, så har du garanterat hört Miller.

Miller har varit involverad i varje Sting-album sedan albumet "The Soul Cages" från 1991 och gjort över tusen konserter med den tidigare Police-sångaren samt varit med och skrivit hitlåtar som "Shape Of My Heart" och "La Belle Dame sans regrets”.

På scen:
Dominic Miller – gitarr
Ziv Ravitz – trummor
Nicolas Fiszman – bas
Mike Lindup – piano
 
 
 

Läs mer Dölj

Mer om artisten