Dominic Miller - Vagabond(ARG/UK)

Foto: Christoph Bombart
Mer om artisten

Han är kanske mest känd som Stings skicklige side-kick-gitarrist, men kompositören och gitarrvirtuosen Dominic Miller har släppt inte mindre än tolv album i eget namn. Nu är han aktuell med det nya albumet "Vagabond" där han har skapat en fascinerande ljudblandning av jazz, pop, akustisk folkmusik, samtida klassisk musik och latinska element. Med sig har han musiker i världsklass - Ziv Ravitz på trummor, Nicolas Fiszman på bas och Jacob Karlzon på piano.

Dominic Miller föddes i Buenos Aires av en irländsk mor och en amerikansk far. Han studerade gitarr vid det prestigefulla Berklee College och London Guildhall School of Music och åtnjuter ett avundsvärt rykte både i den professionella musikvärlden och bland musikfans över hela världen.

Sedan slutet av 80-talet har han varit en högt eftertraktad studiomusiker. Om du lyssnat på inspelningar med exempelvis Phil Collins, The Chieftains, Eddi Reader, Katie Melua, Bryan Adams, Paul Young, Nigel Kennedy, Peter Gabriel eller Tina Turner, så har du garanterat hört Miller.

Miller har varit involverad i varje Sting-album sedan albumet "The Soul Cages" från 1991 och gjort över tusen konserter med den tidigare Police-sångaren samt varit med och skrivit hitlåtar som "Shape Of My Heart" och "La Belle Dame sans regrets”.

På scen:
Dominic Miller – gitarr
Ziv Ravitz – trummor
Nicolas Fiszman – bas
Jacob Karlzon – piano
 
 
 

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 15 maj

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

440 kr vid bord
400 kr på balkong

Student / Pensionär

400 kr vid bord
360 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten