Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Dominic Miller(ARG/UK)

Foto: Marcel Hartmann
Mer om artisten

Gitarrfantaster: Häpna! Han är mest känd som Stings skickliga gitarrist, men kompositören och gitarrvirtuosen Dominic Miller har släppt inte mindre än nio album i eget namn. På sin senaste skiva har han skapat ett målande, fascinerande sound med element av jazz, pop, rock, akustisk folk och nutida klassisk musik, med inslag av latin- och tangomusik.

Om du lyssnat på inspelningar med Phil Collins, Bryan Adams, Paul Young, Nigel Kennedy eller Tina Turner, så har du garanterat hört Miller. Han har varit inblandad i alla Stings album sedan 1991 och varit medkompositör till hits som "Shape Of My Heart" och “La Belle Dame sans regrets”, och har genomfört över tusen konserter med Police-sångaren.

Dominic Miller föddes i Buenos Aires av en irländsk mor och en amerikansk far. Han studerade gitarr vid det prestigefulla Berklee College och London Guildhall School of Music.

Till Victoria kommer han tillsammans med en grupp musiker i världsklass; den marockanske trummisen Rhani Krija som tidigare spelat med bland annat Sting, eftertraktade basisten Nicolas Fiszman, Mike Lindup på klaviatur, mest känd från sina år i det brittiska jazz-funk-pop-rock-bandet Level 42 , och den argentinske virtuose bandoneonisten Santiago Arias.

Missa inte detta tillfälle!

Läs mer Dölj

Mer om artisten