Obs! Samtliga arrangemang under jan-feb är inställda el. framflyttade

Vi är i färd med att genomföra dessa programändringar och det tar lite tid innan alla datum finns på plats. Mer info finns under Coronainfo - Inställt & förändrat. Vi kontaktar alla biljettköpare som är berörda och uppdaterar hemsidan så snart vi har mer information. Tack för ert tålamod!

Upptäck Victoria!

Denward & Hjorth

Foto: Szilvia Nagy
Mer om artisten

Duon Denward & Hjorth består av sångerskan Emma Denward och pianisten Magnus Hjorth som har en mångårig historia av gemensamt låtskrivande och som med tiden utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Tillsammans skapar de musik som är förankrad i en helt egen nisch av improvisation, modern jazz och den tradition av visor och poesi vi har i Sverige.

Emma har en vokal bredd i närvaro, texttolkning och sound. Magnus vet både att lämna luft och att fylla fylla musiken med snabba expressiva inpass som lyfter känslan i text och melodi. Emma står för alla texter och musiken är omväxlande skriven av dem båda.

"Emma Denward och Magnus Hjorth har den där noggrant framdestillerade kemin. Melodierna är attraktiva, men inte lättsmält enkla, de vindlar sig upp och ned och glider med ett smil genom tonarterna. Ungefär så är det också med Emma Denwards texter." (Alexander Agrell, Sydsvenskan)

Emma och Magnus lärde känna varandra på Fridhems folkhögskola, där de båda undervisar unga jazztalanger, och de har spelat och skrivit ihop sedan 2014. Deras första produktion var Cirklar med Emma Denward Quintet, följt av två album för den yngre publiken med barnjazzbandet Emma and the Jazzcrusaders. Det gör duoalbumet Denward & Hjorth till deras fjärde gemensamma projekt.

Magnus, bosatt i Köpenhamn, är Hallänningen som kommit att bli en av Nordens mest välrenommerade och eftersökta jazzpianister. Hans spel är väl etablerat i jazzens rötter och här får man höra hans glimrande spontana sida komma till uttryck. Emmas passion för jazz och improvisation började med kärleken till den amerikanska sångskatten. Med tiden har hon hittat hem med sin egen högst närvarande, intensiva stil i sång, improvisation och skrivande.

På scen:
Emma Denward – sång, text och musik
Magnus Hjorth – piano och musik

Läs mer Dölj
Köp biljett

måndag 4 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Mer om artisten