Upptäck Victoria!

Denward & Hjorth

Foto: Szilvia Nagy
Mer om artisten

Duon Denward & Hjorth består av sångerskan Emma Denward och pianisten Magnus Hjorth som har en mångårig historia av gemensamt låtskrivande och som med tiden utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Tillsammans skapar de musik som är förankrad i en helt egen nisch av improvisation, modern jazz och den tradition av visor och poesi vi har i Sverige.

Emma har en vokal bredd i närvaro, texttolkning och sound. Magnus vet både att lämna luft och att fylla fylla musiken med snabba expressiva inpass som lyfter känslan i text och melodi. Emma står för alla texter och musiken är omväxlande skriven av dem båda.

"Emma Denward och Magnus Hjorth har den där noggrant framdestillerade kemin. Melodierna är attraktiva, men inte lättsmält enkla, de vindlar sig upp och ned och glider med ett smil genom tonarterna. Ungefär så är det också med Emma Denwards texter." (Alexander Agrell, Sydsvenskan)

Emma och Magnus lärde känna varandra på Fridhems folkhögskola, där de båda undervisar unga jazztalanger, och de har spelat och skrivit ihop sedan 2014. Deras första produktion var Cirklar med Emma Denward Quintet, följt av två album för den yngre publiken med barnjazzbandet Emma and the Jazzcrusaders. Det gör duoalbumet Denward & Hjorth till deras fjärde gemensamma projekt.

Magnus, bosatt i Köpenhamn, är Hallänningen som kommit att bli en av Nordens mest välrenommerade och eftersökta jazzpianister. Hans spel är väl etablerat i jazzens rötter och här får man höra hans glimrande spontana sida komma till uttryck. Emmas passion för jazz och improvisation började med kärleken till den amerikanska sångskatten. Med tiden har hon hittat hem med sin egen högst närvarande, intensiva stil i sång, improvisation och skrivande.

På scen:
Emma Denward – sång, text och musik
Magnus Hjorth – piano och musik

Läs mer Dölj

Mer om artisten