Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

David Urwitz

Mer om artisten

Singer-songwritern som numera är bosatt i Göteborg, men med rötterna i Trollhättan, är lika mycket historieberättare som musiker. I sin musik skildrar han ofta en längtan från den lilla staden till något annat, med ett stråk av vemod och inneboende melankoli, men alltid med hoppet klart lysande.

DAVID URWITZ Sedan debuten 2005 har David Urwitz hunnit släppa sju skivor och snart gjort över 600 konserter i Sverige och Norge. Han har samarbetat och turnerat med stora delar av den svenska rockeliten, bland annat Peter LeMarc, Caroline af Ugglas, Cajsa Stina Åkerström, Eldkvarn och Uno Svenningsson. Då och då dyker han också upp som sidekick till Morgan Larsson i programmet SöndagsMorgan i P4.Nu senast är David aktuell med singeln ”Gott Nytt År” som släpptes den 30 november, 2018. David har sagt att han skrev låten som ett försök att ta sig an nyårsfirandet från ett nytt perspektiv, långt ifrån den klämkäcka ton som brukar överskölja genren. Resultatet är en av de finaste nyårssånger som har skrivits på svenska. Låten är inspelad i Svenska Grammofonstudion i Göteborg, med flygel och stråkkvartett.Sedan några år tillbaka är David en återkommande gäst hos oss på Victoriateatern och den här gången följer även hans band med.Foto: Erik Persson
Läs mer Dölj

Mer om artisten